NEWS

Capitala, blocată de un proiect care nu va fi gata la termen. Despre ce lucrare este vorba

Capitala blocată de un proiect care nu va fi gata la termen. Despre ce lucrare este vorba

Bucureștiul, capitala României, este blocată de un proiect care trebuia să fie gata peste două săptămâni, însă constructorul anunță că termenul de predare se va prelungi din cauza unor „bâlbe” de natură tehnică.

Capitala, blocată de un proiect care nu va fi gata la termen. Despre ce lucrare este vorba

Proiectul despre care se face vorbire este pasajul Berceni (intersecţia DNCB-DJ401/Şos. Berceni), anunța Asociaţia Pro Infrastructura duminică, care speră ca totuși până la finalul lunii iunie să fie toate lucrurile puse la punct. În cadrul aceleași declarații, asociația a confirmat totuși că Pasajul Olteniței va fi gata conform planului.

VĂ RECOMANDĂM ȘI: Tradiții și obiceiuri în Săptămâna Mare. Orice persoană trebuie să le respecte

”Pasajul Olteniţei, gata în două săptămâni. (..) Pasajul, care de fapt este o reconfigurare majoră a intersecţiei dintre DNCB şi DN4 la ieşire din Popeşti-Leordeni, se află pe ultima sută de metri. Antreprenorul (Itinera) poate fi gata cu deschiderea circulaţiei în perioada 20-25 aprilie, cel mai târziu până la aglomeraţia de 1 Mai!”, afirmă Asociaţia pe Facebook.

”Din păcate, vecinul de la Berceni (intersecţia DNCB-DJ401/Şos. Berceni) nu va fi terminat luna asta ca urmare a bâlbelor tehnice făcute de constructori (Trameco-Erbaşu). Totuşi, nici acolo nu mai este mult: dacă nu mai apar surprize neplăcute, putem scăpa şi de calvarul acestei zone până (cel târziu) la finalul lunii iunie”, mai precizează Asociaţia Pro Infrastructura.

Împreună, cele două giratoii suspendate rezolvă mare parte din conflictele de trafic din zonă, prin dublarea DNCB pe 4 kilometri între DJ401 şi DN4 şi prin conectarea mult mai bună a celor două radiale la centură, se menţionează în postare.

AFLĂ MAI MULTE DESPRE: Se schimbă regulile privind construcția de case. Va fi nevoie de o singură aprobare

VĂ RECOMANDĂM ȘI: Răsturnare de situație privind relațiile dintre Ungaria și România. Țara noastră, a treia cea mai importantă piață de export

”După ce va fi gata şi Autostrada A0 între DN6 şi DN4, perfect fezabil până în decembrie 2023, ocolirea Capitalei prin sud va primi un balon de oxigen după mult prea mulţi ani de chin, înjurături şi accidente”, mai arată Asociaţia.

Pe de altă parte, secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Ionel Scrioșteanu anunța într-o postare făcută în urmă cu doar câteva zile,  noul termen, după o vizită pe șantierul pasajului Berceni. Pasajul Berceni.

„Am cerut constructorului ca până pe maximum 15 iunie, inclusiv cu perioada de recepție a lucrării, pasajul să fie dat în trafic! Acesta va suporta penalitățile contractuale și legale pentru neîndeplinirea graficului conform contractului.”, a scris pe Facebook Ionel Scrioșteanu.

Scrioșteanu mai scrie că au existat circumstanțe atenuante pentru antreprenor cu privire la termenul de finalizare a lucrărilor pentru acest pasaj, dar nici mobilizarea antreprenorului nu a fost însă în măsură să rezolve situațiile neprevăzute, astfel încât să se încadreze în termenul asumat de acesta pentru 30 aprilie. În februarie 2023, Scrioșteanu anunța pe Facebook că a făcut o vizită la șantierul pasajului Berceni și că graficul asumat de constructor prevede darea în folosință în luna aprilie a acestui an.

Ileana Voicu Ghinea este absolventă a Facultății de Jurnalism, din cadrul Univerității Media. A debutat în presă în anul 2004, în echipa Revistei Apropo, a lucrat și pentru Revista Pro TV Magazin, ... vezi toate articolele
Parteneri
Cine sunt românii ale căror pensii vor crește și cu 90%, de la 1 septembrie. Baciu: „Majorările vor fi spectaculoase”
Cine sunt românii ale căror pensii vor crește și cu 90%, de la 1 septembrie....
Localitățile din România care au fost șterse de pe hartă. Aveau nume bizare și stârneau amuzamentul tuturor. Ce s-a întâmplat cu oamenii care locuiau acolo
Localitățile din România care au fost șterse de pe hartă. Aveau nume bizare și stârneau...
Ce a provocat
Ce a provocat "cea mai mare pană IT din istorie" şi cât va dura repararea...
Zodiac chinezesc pentru duminică, 21 iulie 2024. Vești bune pentru Maimuță
Zodiac chinezesc pentru duminică, 21 iulie 2024. Vești bune pentru Maimuță
Dana Nălbaru şi Dragoş Bucur, anunţ după aproape 20 de ani de căsnicie: Şterge poza!
Dana Nălbaru şi Dragoş Bucur, anunţ după aproape 20 de ani de căsnicie: Şterge poza!
Construcția fenomen din România pe care Ceaușescu a făcut-o cu gândul la invazia rușilor. Spionajul american a fost în alertă tot timpul
Construcția fenomen din România pe care Ceaușescu a făcut-o cu gândul la invazia rușilor. Spionajul...
Criză la nivel global provocată de o eroare de funcţionare a mii de sisteme Microsoft. Bănci, posturi TV, companii aeriene cad unele după altele şi au operaţiunile blocate. Cine este responsabil
Criză la nivel global provocată de o eroare de funcţionare a mii de sisteme Microsoft....
„Sunt unele luni în care nu îmi permit să am o relaţie. Şi nu câştig puţin”
„Sunt unele luni în care nu îmi permit să am o relaţie. Şi nu câştig...
Cele mai norocoase zodii în toamna 2024. Vor avea parte de mulți bani și iubire adevărată
Cele mai norocoase zodii în toamna 2024. Vor avea parte de mulți bani și iubire...
Vladimir Putin a ordonat retragerea. Umilință pentru Rusia: A însemnat o batjocură
Vladimir Putin a ordonat retragerea. Umilință pentru Rusia: A însemnat o batjocură
Bătaie între Harry și William. Până unde s-a ajuns
Bătaie între Harry și William. Până unde s-a ajuns
Avertismentul comandantului suprem al forţelor NATO din Europa: Chiar şi după războiul din Ucraina, Europa şi SUA vor avea probleme cu Rusia
Avertismentul comandantului suprem al forţelor NATO din Europa: Chiar şi după războiul din Ucraina, Europa...
Alexandru Rafila a dat lovitura. Averea ministrului Sănătăţii a explodat după ce companiile unde avea sute de mii de lei investiţi au făcut spectacol pe bursă
Alexandru Rafila a dat lovitura. Averea ministrului Sănătăţii a explodat după ce companiile unde avea...
ANAF scoate tunurile grele şi face controalele masive, după ce luna trecută a realizat aproape 6.000 de verificări. Cine sunt cei vizaţi de aceste controale?
ANAF scoate tunurile grele şi face controalele masive, după ce luna trecută a realizat aproape...
Cum scapi de cel mai urât miros. Soluția este ieftină și o ai în bucătărie
Cum scapi de cel mai urât miros. Soluția este ieftină și o ai în bucătărie
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Ce a apărut pe contul de Instagram al Elenei, la câteva zile după nunta cu Ianis Hagi. Fanii au reacționat imediat. ”Atât de puri”
Ce a apărut pe contul de Instagram al Elenei, la câteva zile după nunta cu...