NEWS

Captură de țigări de contrabandă în valoare de 1,5 milioane de euro

Captură de țigări de contrabandă în valoare de 15 milioane de euro

Captură de țigări de contrabandă în valoare de 1,5 milioane de euro. Ţigările au fost descoperite ascunse într-un autocamion condus de un cetăţean bulgar, în Punctul de Trecere a Frontierei Bechet. Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova face cercetări pe şoferul mijlocului de transport.

Poliţiştii de frontieră au descoperit, în urma unui control amănunţit efectuat asupra unui autocamion, care figura ca fiind încărcat cu produse de igienă personală, cantitatea de 384.000 de pachete cu ţigări, estimată la o valoare de peste 1,5 milioane de euro. Șoferul nu deţinea documente de provenienţă, după cum informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră (IGPF).

La data de 21 ianuarie, în jurul orei 12,40, în Punctul de Trecere a Frontierei Bechet s-a prezentat pentru a intra în ţară, la volanul unui ansamblu rutier, un cetăţean bulgar, în vârstă de 51 de ani. Şoferul transporta, conform documentelor prezentate, produse de igienă personală, din Bulgaria în România.

„În urma efectuării controlului amănunţit asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunse în compartimentul pentru marfă, în spatele paleţilor cu şervetele umede (metoda capac), mai multe baxuri ce conţineau 384.000 de pachete cu ţigări, fără a avea aplicate marcaje fiscale”, arată sursa citată.

Ţigările, în valoare totală de peste 1.500.000 de euro (7.680.000 lei), precum şi autocamionul au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor la sediul ITPF Giurgiu.

Luna și captura

În luna decembrie a anului trecut, poliţiştii de frontieră din Dolj au descoperit 8,4 milioane de ţigarete fără marcaje fiscale, în valoare de peste 1.400.000 de euro, într-o remorcă frigorifică,

În urma inventarierii s-a stabilit că în interior se aflau 840 de baxuri cu o  valoare totală de peste 1.400.000 de euro. Camionul şi remorca frigorifică au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor şi lăsate în custodia Biroului Vamal Slatina.

Anterior, în noiembrie, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi au descoperit, în localitatea Malovăţ, într-un ansamblu de autovehicule format din cap tractor şi semiremorcă, 555.000 de pachete de ţigări fără marcaje fiscale, în valoare totală de 1.500.000 de euro.