LIFESTYLE

Care este diferența dintre dromader și cămilă

Care este diferența dintre dromader și cămilă
www.destepti.ro

Diferența dintre dromader și cămilă ar trebui să fie cunoscută de toate persoanele. Se regăsesc în multe locuri și chiar se organizează plimbări cu aceste animale. 

Nu cred că există persoană care să nu fi auzit și să nu fi văzut fie și în poze animalele cămile sau dromaderi. Deși par foarte asemănătoare, ele au multe diferențe. Cert este faptul că ambele sunt mamifere rumegătoare și nu arată prea diferit la prima vedere.

Diferența dintre dromader și cămilă

Cămila mai este numită și „corabia deșertului”. Se datorează asemănării cu niște dune de nisip cu valurile mării. Este un animal erbivor rumegător originar din Africa de Nord, dar și din Asia. Ea face parte din familia Camelidae. Mamiferul are picioare lungi, un bot subțire și să nu uităm de cele două cocoașe de grăsime pe spate.

Mai mult decât atât, sunt foarte înalte, având între 2,25 și 3,45 metri înălțime. De asemenea, cântăresc între 700-800 de kilograme, iar coada nu este prea lungă, ci din contră, scurtă. Vorbim mai exact de 35-55 cm. O cămilă se poate deplasa cu viteza de 65 km/h pe distanțe mai scurte și 45 km/h pe distanțe mai lungi.

Corpul este acoperit cu blană care nu este doar într-o singură nuanță. De la cenușiu roșcat, până la brun întunecat. Speranța de viață este între 40-50 de ani.

Ele sunt adaptate la viața de deșert și de aceea pot rezista să parcurgă distanțe mai lungi chiar dacă nu au apă și hrană.

Poate supraviețui chiar și o lună fără să mănânce, acumulând depozite în cocoașă hrană sub formă de grăsime. Fără apă poate rezista cam două săptămâni, un timp relativ mai scurt.

Cum arată dromaderul

De cealaltă parte este dromaderul. Mai este cunoscut și sub numele de cămila bactriană. Este tot un mamifer rumegător care aparține aceleiași familii. Spre deosebire de cămilă, dromaderul are doar o singură cocoașă. Se regăsește în regiunile aride din Africa, în deșertul Sahara etc, potrivit Libertatea.

Gâtul lui este lung, curbat și un torace îngust. La fel ca la și cămilă, rolul cocoașei este de a stoca hrană pentru perioade mai lungi de timp, când nu se poate hrăni. Mărimea acesteia variază în funcție de cât de mult sau cât de puțin mănâncă. Buzele dromaderului sunt mai groase ceea ce îi permite să mănânce plante acoperite cu spini.

De cele mai multe ori vom vedea dromaderi de culoare maro închis, însă nu este exclus să vedem și negri sau albi. Blana are firul lung în zona gâtului, a umerilor și a cocoașei. Ei rezistă la temperaturi mai ridicate decât ar rezista cămilele, chiar și peste 50 de grade Celsius.

Nu sunt atât de agresivi precum cămilele, excepție făcând perioada de împerechere. Grupurile lor sunt formate din minim doi dromaderi, dar pot ajunge chiar și la 20.

 

 

Cristiana Cernega este jurnalist și adoră ceea ce face. Ambițioasă din fire, a reușit mereu ce și-a propus. Este absolventă a Facultății de Geografie, specializarea Geografia Turismului, din cadrul ... vezi toate articolele
Parteneri
Alertă din cauza virusului mortal Nipah. Nu există vaccin care să prevină infecția și niciun tratament care să o vindece
Alertă din cauza virusului mortal Nipah. Nu există vaccin care să prevină infecția și niciun...
Animalul care poate trăi chiar și 500 de ani. Longevitatea sa i-a uimit pe oamenii de știință
Animalul care poate trăi chiar și 500 de ani. Longevitatea sa i-a uimit pe oamenii...
Europa ar putea recurge la armata obligatorie pe fondul creşterii ameninţării unui război cu Rusia
Europa ar putea recurge la armata obligatorie pe fondul creşterii ameninţării unui război cu Rusia
Băutura pe care e bine să o bei dimineața. E mai bună decât ceaiul ori cafeaua și îți dă energie întreaga zi
Băutura pe care e bine să o bei dimineața. E mai bună decât ceaiul ori...
Anamaria Prodan șterge iar pe jos cu Reghe. ''Un flaușat care vorbește mândru cum agață, căsătorit fiind, «moartele de foame» prin Dubai''
Anamaria Prodan șterge iar pe jos cu Reghe. ''Un flaușat care vorbește mândru cum agață,...
Condimentul miraculos care ajută creierul să se repare singur. Trebuie amestecat cu apă caldă şi se bea dimineaţa, pe stomacul gol
Condimentul miraculos care ajută creierul să se repare singur. Trebuie amestecat cu apă caldă şi...
Criză la nivel global provocată de o eroare de funcţionare a mii de sisteme Microsoft. Bănci, posturi TV, companii aeriene cad unele după altele şi au operaţiunile blocate. Cine este responsabil
Criză la nivel global provocată de o eroare de funcţionare a mii de sisteme Microsoft....
Cine este femeia din Râmnicu Vâlcea care a reuşit să transforme un magazin deschis în anii '90 într-un imperiu cu 120 de magazine, fabrici şi afaceri de sute de milioane de lei
Cine este femeia din Râmnicu Vâlcea care a reuşit să transforme un magazin deschis în...
Zodiile protejate de o aură divină în august 2024. Li se schimbă total viața!
Zodiile protejate de o aură divină în august 2024. Li se schimbă total viața!
A murit cea mai frumoasă actriță. Marea doamnă s-a stins. Toți o știau din telenovele
A murit cea mai frumoasă actriță. Marea doamnă s-a stins. Toți o știau din telenovele
Daniela Condurache, tarif de lux. Cât încasează la un eveniment
Daniela Condurache, tarif de lux. Cât încasează la un eveniment
Joe Biden se retrage din cursa pentru Casa Albă / Reacţia lui Trump / Biden o susţine pe Kamala Harris drept candidat al democraţilor pentru prezidenţiale / Cine îi solicită lui Biden demisia din funcţia de preşedinte
Joe Biden se retrage din cursa pentru Casa Albă / Reacţia lui Trump / Biden...
Alexandru Rafila a dat lovitura. Averea ministrului Sănătăţii a explodat după ce companiile unde avea sute de mii de lei investiţi au făcut spectacol pe bursă
Alexandru Rafila a dat lovitura. Averea ministrului Sănătăţii a explodat după ce companiile unde avea...
„Sunt unele luni în care nu îmi permit să am o relaţie. Şi nu câştig puţin”
„Sunt unele luni în care nu îmi permit să am o relaţie. Şi nu câştig...
S-a dus mult prea devreme. O cunoscută actriță a murit la 51 de ani
S-a dus mult prea devreme. O cunoscută actriță a murit la 51 de ani
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!
Anunțul momentului cu privire la pensiile românilor! Vin primele documente
Anunțul momentului cu privire la pensiile românilor! Vin primele documente
Ce a apărut pe contul de Instagram al Elenei, la câteva zile după nunta cu Ianis Hagi. Fanii au reacționat imediat. ”Atât de puri”
Ce a apărut pe contul de Instagram al Elenei, la câteva zile după nunta cu...