Simptomele colicilor la bebeluși trebuie știute de absolut toți părinții. Mai mult decât atât, este bine să știți și cum îi puteți liniști pe cei mici atunci când se confruntă cu această problemă.
Colicile abdominale sunt crampe la nivelul stomacului și al intestinelor. De asemenea, ca urmare a acumulărilor de gaze din cauza unui tub digestiv încă imatur. De cele mai multe ori, poate să apară la câteva săptămâni de la naștere și poate să dureze până la 3-4 luni.
Bebelușii care plâng mai mult de 3 ore pe zi s-a putea confrunta cu așa numiții colici. Sugarii tind să plângă mai mult atunci când au colici.
Burtica bebelușului ar putea părea umflată sau se poate simți tensionată atunci când au multe gaze. În momentul în care sugarul elimină gazele, se vor simți mult mai bine și liniștiți.
Se pare că medicii nu au o certitudine privind cauzele care duc la apariția colicilor, potrivit Doc. Cu toate acestea, specialiștii sunt de părere că dieta mamei joacă un rol foarte esențial, dacă vorbim despre alăptare. Diagnosticul de colică este pus de către medicul pediatru, după ce îl va consulta pe cel mic. În prezent, nu există modalități de prevenire a colicilor. Totuși, ați putea ține cont de anumite sfaturi pentru liniștirea copilului.
Grijă la alimentația copilului
În cazul în care alăptezi, ai grijă la ceea ce mănânci, bei. Tot ceea ce consumi se transmite copilului prin lapte și l-ar putea afecta. Evită produsele lactate, nucile, pentru ca cel mic să nu fie alergic. Să nu uităm de ciocolată, cofeină care pot acționa ca stimulente. Dacă trebuie să iei medicamente, citește cu atenție dacă sunt permise în alăptare. Vorbește cu medicul specialist.
Dacă hrănești copilul cu formulă, atunci poți încerca alta, de la o marcă diferită. Bebelușii pot fi sensibili la anumite proteine din formulă. Este ideal să oferi porții mai mici, dar mai dese. Evită supraalimentarea. Nu îl hrăni repede. Dacă cel mic mănâncă prea repede, încearcă tetine cu gaură mai mică.
Ia copilul în brațe
Nicăieri nu este mai bine ca în brațele părinților. Astfel, nu te sfii să o faci. Ține bebelușul pe braț sau în poală și masează-i spatele. Dacă are gaze, ține-l în poziție verticală. Leagănă-l ușor și mângâie-l. Cântă-i încet sau pune-i sunete albe. Masează-i burtica circular. Nu te da niciodată cu parfum prea mult, mai ales dacă este intens. Puteți să vă plimbați în aer liber. Majoritatea bebelușilor preferă acest lucru și dorm foarte bine afară.