NEWS

Ce a discutat Marcel Ciolacu cu Zelenski și Ursula von der Leyen la Atena

Ce a discutat Marcel Ciolacu cu Zelenski și Ursula von der Leyen la Atena
Sursa foto: observatornews.ro

Premierul Marcel Ciolacu s-a întâlnit, la Atena, cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, dar și cu președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Marcel Ciolacu a spus, prin postări pe rețelele de socializare, ce a vorbit cu Volodimir Zelensky și Ursula von der Leyen.

„Am discutat cu președintele despre eforturile continue ale României de a sprijini Ucraina. Suntem alături de Ucraina până la victorie și la reconstrucția țării. Susținem începerea negocierilor de aderare cu UE în acest an. Românii din Ucraina au sprijinul nostru comun”, a scris Marcel Ciolacu pe Twitter, alături de o fotografie de la întâlnirea cu Zelenski.

Premierul Marcel Ciolacu a avut, luni, la Atena, o discuţie și cu preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, despre provocările de securitate ale României la Marea Neagră, eforturile făcute de ţara noastră în contextul războiului din Ucraina, implementarea PNRR şi aderarea la spaţiul Schengen.

„Am prezentat situaţia actuală la frontierele ţării noastre şi am susţinut necesitatea unui sprijin financiar suplimentar pentru România în contextul actual care necesită accelerarea dezvoltării infrastructurii. De asemenea, am subliniat evoluţiile în ceea ce priveşte implementarea PNRR, respectiv anumite jaloane cu măsuri fiscal bugetare din acest plan negociate de fostele guverne de dreapta, precum şi situaţia finanţelor publice şi intenţia Guvernului de a păstra deficitul în limite rezonabile fără a afecta economia şi populaţia”, a scris Ciolacu pe Facebook.

De asemenea, precizează prim-ministrul, a solicitat preşedintelui Comisiei Europene intensificarea eforturilor comune pentru aderarea României la spaţiul Schengen, notează ObservatorNews.ro.