NEWS

Ce amenzi a aplicat ANPC după haosul de la telegondola Sinaia

Ce amenzi a aplicat ANPC după haosul de la telegondola Sinaia
Ce amenzi a aplicat ANPC după haosul de la telegondola Sinaia. Horia Constantinescu, reacție după haosul de la telegondola Sinaia. Ce amenzi a aplicat ANPC după haosul de la telegondola Sinaia. Românii s-au înghesuit în weekend, dar și la începutul săptămânii, la telegondola din Sinaia, blocată timp de câteva ore.
Turiștii au fost exasperați din cauza acestei situații, iar Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) s-a sesizat.

” În fiecare perioadă de minivacanță, avem asigurată permanență pentru situațiile deosebite, așa cum a fost cea de astăzi de la Sinaia. O echipă de comisari s-a deplasat în stațiunea montană, pentru a putea evalua corect cele întâmplate. Dacă situația o va impune, vom fi prezenți, indiferent de programul de lucru, acolo unde este nevoie” subliniază Horia Constantinescu, președintele ANPC în comunicatul de presă.

O echipă de comisari s-a deplasat în stațiunea montană, pentru a putea evalua corect cele întâmplate, iar Horia Constantinescu, președintele ANPC promite că aceștia vor fi prezenți, indiferent de programul de lucru, acolo unde este nevoie.

Instituția condusă de Horia Constantinescu a aplicat o amendă de 15.000 de lei în urma aglomerației de la telegondolă. Ore în șir, oamenii au stat la coadă ca să ajungă pe pârtie, a transmis ANPC într-un comunicat de presă.
Instalația care face legătura între Cota 1.400 și Cota 2.000 nu a funcționat timp de patru ore. Mai precis, în intervalul 08:00 dimineața – 11:55 au fost nevoiți oamenii să aștepte, cu tichetele în mână.

Practic, deși telegondola era defectă, administratorii pârtiei au continuat să vândă bilete. Aceștia au suspendat vânzarea de cartele la mijlocul zilei, după ce pasionații sporturilor de iarnă au început să protesteze și mai virulent.

Protecția Consumatorului a dispus măsura de „returnare a contravalorii serviciilor care nu au fost prestate consumatorilor, asigurând, de asemenea, coborârea în siguranță a turiștilor la baza din Sinaia, prin prelungirea programului de funcționare”.

La ora 13:30 au anunțat cei de la Gondola Sinaia că instalațiile funcționează la supracapacitate, dar și că a fost oprită vânzarea de bilete.