LIFESTYLE

Ce este Butter Board, fenomenul culinar care a cucerit internetul

Ce este Butter Board fenomenul culinar care a cucerit internetul
foto: pixabay

În ultima perioadă, din ce în ce mai multe persoane vorbesc despre „Butter Board”, fenomenul de pe TikTok care a cucerit internetul! Iată ce presupune, de unde a apărut și de ce este atât de viral!

De unde a pornit fenomenul Butter Board

Chiar dacă în ultima perioadă a ajuns în atenția colectivă, ideea de „Butter Board” a apărut pentru prima dată în cartea de bucate „Six Seasons: A New Way With Vegetables”, semnată de chef-ul Joshua McFadden. Acesta a demonstrat cum se poate reinterpreta servirea untului, folosindu-l ca bază pentru diverse arome, ierburi și condimente.

Cu toate că atunci a luat naștere, fenomenul a ajuns în atenția publicului larg în septembrie 2022, atunci când creatoarea de conținut Justine Doiron, a postat pe TikTok un videoclip în care întindea unt moale pe o placă de lemn și îl decora cu sare, coajă de lămâie, miere și ierburi aromatice. Acest clip a devenit viral și a dat naștere hashtag-ului #butterboard, care a ajuns să aibă, în prezent, peste 400 de milioane de utilizări.

Ce este și cum se prepară un butter board

Un butter board este, în esență, o platou decorativ pe care untul devine piesa centrală. Se folosește unt moale, la temperatura camerei, care se întinde artistic pe o placă de lemn sau un platou plat.

De aici, creativitatea nu are limite. Printre cele mai populare toppinguri se numără fulgii de sare de mare, coaja rasă de lămâie, ierburi aromatice sau flori comestibile, care oferă un aspect vizual spectaculos.

Preparatul se servește cu pâine caldă, lipii sau crackers.

Mulți oameni au criticat acest fenomen

Deși, la bază, este un trend util, care ajută comunitatea de food influenceri să își decoreze cât mai frumos cadrele pentru rețete, mulți oameni au criticat intenția. Nutriționiștii de pe TikTok au subliniat că preparatul, deși arată spectaculos, are un conținut ridicat de grăsimi saturate, care pot afecta sănătatea inimii.

De asemenea, unii bucătari și microbiologi au subliniat aspectul igienic discutabil: fiind un preparat de tip „shared platter”, riscul de contaminare crește atunci când mai multe persoane își întind pâinea în același unt.

Inna Petrescu este absolventa a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, iar de șase ani activează în domeniul mass-media, fiind pasionată de LifeStyle feminin, astrologie și călătorii. ... vezi toate articolele