BUSINESS

Ce este regula 30-30-30-10 a banilor. Ne mărește pensia și veniturile

Ce este regula 30-30-30-10 a banilor. Ne mărește pensia și veniturile
Sursă foto: Pixabay

Regula 30-30-30-10 a banilor poate fi aplicată atât la planificarea veniturilor, cât și la cea a pensiilor. Vă poate ajuta foarte mult să vă faceți un buget, să vă atingeți obiectivele de pensionare și să reduceți riscul portofoliului.

Ce este regula 30-30-30-10 a banilor

Planificarea pensiilor a fost un subiect cheie în ultimele luni, pe fondul incertitudinii economice actuale, care implică rate ale dobânzii mai mari, creșterea inflației și criza costului vieții în multe țări. Acest lucru i-a făcut pe unii angajați să se întrebe dacă economisesc suficient pentru pensiile lor și, în caz contrar, să își facă griji cu privire la modul în care își pot atinge obiectivele de pensionare într-un mod durabil și confortabil.

Acest lucru, la rândul său, a dus la apariția unei varietăți de reguli financiare și de planificare a pensiilor, referitoare la modul cel mai bun și mai eficient de a vă repartiza banii. Potrivit diverșilor experți financiari, aceste reguli vă pot ajuta să vă faceți un buget mai bun, precum și să vă asigurați că economisiți o sumă adecvată în mod constant pentru viitor.

Cum funcționează?

Una dintre cele mai populare reguli, regula 30-30-30-10, poate fi aplicată atât în ceea ce privește planificarea veniturilor, cât și în ceea ce privește planificarea pensiilor. Versiunea de planificare a veniturilor spune că trebuie să alocați 30% din venitul dumneavoastră pentru cheltuielile zilnice, 30% pentru investiții, 30% pentru economiile pentru pensie și 10% pentru cheltuieli de urgență.

Robbert Mulder, partener operațional la Senior Capital, a explicat, într-o notă de e-mail, despre regula de planificare a veniturilor 30-30-30-10:

„Pe măsură ce Europa se confruntă cu îmbătrânirea populației, strategiile inovatoare de planificare a pensionării sunt esențiale. Regula de planificare a veniturilor 30-30-30-10 oferă o abordare structurată în care persoanele fizice alocă 30% din venitul lor pentru cheltuielile de trai, alte 30% pentru economiile pentru pensie, 30% pentru investiții și 10% pentru nevoi neprevăzute.”

Deși această metodă îi ajută pe oameni să își gestioneze eficient finanțele și să se pregătească pentru viitor, s-ar putea să vină prea târziu pentru cei care sunt aproape de pensionare sau sunt deja pensionați. Aceste persoane trebuie să exploreze alte posibilități pentru a-și asigura stabilitatea financiară, mai ales având în vedere incertitudinea randamentelor investițiilor.

„Ipotecile de eliberare a capitalului câștigă popularitate în Europa ca opțiune viabilă pentru pensionari. Aceste credite ipotecare permit proprietarilor de locuințe să acceseze capitalul din casele lor pentru a-și suplimenta veniturile la pensie fără a fi nevoie să plătească imediat dobânzi, oferind o opțiune financiară stabilă pe fondul unor randamente incerte ale investițiilor.”

”Regula de planificare a venitului 30-30-30-10 oferă o abordare structurată prin care persoanele fizice alocă 30% din venitul lor pentru cheltuielile de trai, alte 30% pentru economiile pentru pensie, 30% pentru investiții și 10% pentru nevoi neprevăzute.”, mai spune Robbert Mulder, partener Senior Capital, conform Euronews.

Cu toate acestea, în climatul financiar actual, cu un cost al vieții mai ridicat și o inflație în creștere, este posibil ca mai multe persoane să fi constatat că banii lor nu mai ajung la fel de departe ca înainte, ceea ce le determină să reducă orice lucru care nu este absolut esențial, cum ar fi chiria, facturile și alimentele.

În astfel de cazuri, economiile pentru pensie și investițiile sunt adesea printre primele care sunt reduse, mai multe persoane având sentimentul că nu și le pot permite în prezent sau că vor avea cu siguranță ocazia de a recupera economiile pierdute mai târziu. Acest lucru se întâmplă, de asemenea, în cazul concedierilor și al altor urgențe financiare.

Cum regula de planificare a pensiilor 30-30-30-10 poate reduce riscul

Versiunea 30-30-30-10 a regulii de planificare a pensiei se referă la ce trebuie să faceți cu partea din venitul dvs. pe care ați pus-o deja deoparte pentru pensie și investiții. Această regulă pledează pentru direcționarea a 30% din economiile dvs. către obligațiuni, 30% către proprietăți, 30% către acțiuni și 10% către numerar și echivalente de numerar.

Acest lucru poate ajuta foarte mult la repartizarea banilor dvs. în modul cel mai eficient și profitabil, ceea ce poate fi mult mai bine pe termen lung decât să-i lăsați pur și simplu să stea într-un cont de economii. Acest lucru se datorează faptului că majoritatea conturilor de economii nu plătesc rate ale dobânzii suficient de mari pentru a combate rata actuală a inflației.

Valoarea în timp a banilor, care spune, în esență, că 1 euro de astăzi va valora mult mai mult decât 1 euro peste 20 sau 30 de ani, contribuie, de asemenea, la reducerea valorii economiilor dumneavoastră de-a lungul anilor. În acest fel, utilizarea regulii de mai sus vă poate ajuta să învingeți în mod semnificativ riscul inflației.

Regula de planificare a pensiilor 30-30-30-10 asigură, de asemenea, că, prin repartizarea banilor dumneavoastră între o varietate de active, cum ar fi acțiuni, obligațiuni, bunuri imobiliare și numerar, reduceți considerabil riscul portofoliului dumneavoastră. În caz de urgență, aveți în continuare acces la lichidități la îndemână, prin intermediul celor 10% din portofoliu alocate numerarului și echivalentelor de numerar, fără a fi nevoie să apelați la vreuna dintre investițiile dumneavoastră pe termen mai lung.

Este important de reținut că regula de planificare a pensiilor 30-30-30-10, ca orice altă regulă de planificare financiară sau de pensionare, nu este o regulă universală și ar trebui utilizată doar ținând cont de propria toleranță la risc, de obiectivele financiare și de fondurile disponibile.

Elena Șerban nu s-ar vedea făcând altceva decât presă. După ce a studiat Mass Media și Publicitate la SNSPA, a mers direct către televiziune în 2003. A fost, pe rând, reporter, redactor, productor ... vezi toate articolele
Parteneri
Temperatura maximă suportată de corpul uman. Hipertermia poate ucide inclusiv persoane perfect sănătoase
Temperatura maximă suportată de corpul uman. Hipertermia poate ucide inclusiv persoane perfect sănătoase
Ingredientul ieftin pe care e bine să-l pui în cafea. Îi dă un gust deosebit și e bun pentru sănătate. Costă doar 3.75 de lei
Ingredientul ieftin pe care e bine să-l pui în cafea. Îi dă un gust deosebit...
Trump, sângerând, a fost scos de pe scenă după un incident în care s-au tras focuri de armă / Doi morţi: atacatorul şi o persoană din public. UPDATE: Împuşcăturile sunt investigate ca o tentativă de asasinat / Trump spune că a fost lovit de un glonţ care i-a străpuns partea superioară a urechii drepte
Trump, sângerând, a fost scos de pe scenă după un incident în care s-au tras...
Cel mai sigur oraș din România. Aici e bine să te muți, are multe parcuri naturale, mari centre comerciale si este unul dintre cele mai frumoase locuri de la noi din țară
Cel mai sigur oraș din România. Aici e bine să te muți, are multe parcuri...
Prima reacție a lui Betty Salam, după ce și-a părăsit soțul și s-a mutat cu noul iubit, un manelist celebru. ''Am probleme''
Prima reacție a lui Betty Salam, după ce și-a părăsit soțul și s-a mutat cu...
Stațiunea pe care bunicii și părinții noștri o adorau pe vremuri începe să renască din cenușă. Promenada Împărătesei Sissi își va recăpăta strălucirea de altă dată=
Stațiunea pe care bunicii și părinții noștri o adorau pe vremuri începe să renască din...
Sânge pe Wall Street. Marile companii listate pe cea mai mare bursă din lume au intrat în picaj liber
Sânge pe Wall Street. Marile companii listate pe cea mai mare bursă din lume au...
Nu ştiţi încă unde să vă petreceţi concediul? Iată lista celor mai frumoase plaje din Europa
Nu ştiţi încă unde să vă petreceţi concediul? Iată lista celor mai frumoase plaje din...
Lavinia Pîrva, decolteu irezistibil. Soția lui Ștefan Bănică Jr. a încins imaginația fanilor
Lavinia Pîrva, decolteu irezistibil. Soția lui Ștefan Bănică Jr. a încins imaginația fanilor
Mașinile trebuie să îl aibă obligatoriu la bord. Ordin UE în România: Nu era posibil în trecut
Mașinile trebuie să îl aibă obligatoriu la bord. Ordin UE în România: Nu era posibil...
Armele care au bântuit omenirea. Cinci dintre cele mai mortale
Armele care au bântuit omenirea. Cinci dintre cele mai mortale
Împuşcăturile de la mitingul lui Trump sunt investigate ca o tentativă de asasinat
Împuşcăturile de la mitingul lui Trump sunt investigate ca o tentativă de asasinat
Undă de şoc în retail: Amazon intră pe segmentul magazinelor online cu preţuri ultra-mici şi se bate direct cu Temu şi Shein
Undă de şoc în retail: Amazon intră pe segmentul magazinelor online cu preţuri ultra-mici şi...
ANAF se pregăteşte să controleze o nouă categorie de persoane fizice. Cine sunt cei vizaţi şi ce trebuie să facă
ANAF se pregăteşte să controleze o nouă categorie de persoane fizice. Cine sunt cei vizaţi...
Omenirea, pe cale de dispariție. Natalitatea va fi cea mai mare problemă
Omenirea, pe cale de dispariție. Natalitatea va fi cea mai mare problemă
A 6-a cea mai mare țară din lume NU ARE NICIUN VECIN! Știi care este?
A 6-a cea mai mare țară din lume NU ARE NICIUN VECIN! Știi care este?
Șoferii trebuie să știe! Medicamentele pentru această boală comună îi pot lăsa fără permisul de conducere
Șoferii trebuie să știe! Medicamentele pentru această boală comună îi pot lăsa fără permisul de...
IMAGINILE HOT cu Nicoleta Luciu care au ridicat pulsul bărbaților! Vedeta arăta TOT cândva!
IMAGINILE HOT cu Nicoleta Luciu care au ridicat pulsul bărbaților! Vedeta arăta TOT cândva!