LIFESTYLE

Ce să mănânci la all inclusive ca să nu te îngrași

Ce să mănânci la all inclusive ca să nu te îngrași
Sursa foto: gds.ro

Concediul de vară pune o mare presiune pe silueta ta, mai ales dacă alegi să mergi într-o vacanță de-a gata.

Ce înseamnă de-a gata? Înseamnă că le ai pe toate pe tavă, de la băuturi, la mâncare, la distracție, la soare. Astfel, de teama kilogramelor în plus, se naște întrebarea: ce să mănânci la all inclusive ca să nu te îngrași.

Jurnaliștii Mediaflux.ro au stat de vorbă cu nutriționistul Wasim Nazer care a făcut un top 5 al lucrurilor pe care trebuie să le faci ca să eviți veștile rele de după concediu, din punctul de vedere al kilogramelor în plus.

Ce să mănânci la all inclusive ca să nu te îngrași

Respectă un program de masă și somn

Kilogramele în plus vin din cauza mâncatului haotic și al mult prea puținelor ore de somn. Respectă orarul meselor principale, introdu şi cele două gustări la intervale de timp cât se poate de regulate şi bucură-te de 7 ore de somn în fiecare noapte.

„Această ecuație, pe de altă parte, ese și cea mai bună metodă de a ţine poftele în frâu şi de a evita să cazi pradă unor tentaţii nesănătoase la miezul nopţii…”, explică nutriționistul.

AFLĂ MAI MULTE DESPRE: Prețurile scad drastic de la 1 august. Lista produselor la care comercianții sunt obligați să reducă tarifele cu 20%

Evită dressing-urile și sosurile

Stai deoparte de maioneze și sosuri care ar puea conține grăsimi în canatități industriale și alege, mai degrabă, dressingurile sau sosurile light (iaurtul putând fi o soluție).

Alege legume sau salate în loc de orez, paste sau pâine

Combină-le cu peşte, fructe de mare şi fripturi slabe la grătar (nu pane, nu prăjite!), cu multă salată (fără maioneză sau alte dressinguri grase). Te scuteşti astfel de sute de calorii în plus, care îţi epuizează şi îţi îngraşă organismul.

Bucură-te de diversificare

Concediul la all-inclusive te plimbă prin bucătării de tot soiul, culturi diferite și felurite, de aceea sfatul nutriționistului este acela să experimentezi.

„Optează pentru legume sau fructe proaspete (cu sau fără coajă, întregi sau feliate) şi diverse tipuri de salate fără grăsimi, fără ulei, cu dressing separat. Cel mai bine este să gândeşti în ansamblu: gustă puţin din toate şi în fiecare zi altceva. Dacă azi ai gustat brânzeturi fine, mâine încerci preparate pe bază de peşte, apoi cele din curcan şi aşa mai departe.”, mai spune specialistul.

Atenție la desert

Încearcă porțiile mici și stai deoparte de foitaje, creme, zahăr foarte mult. Vrei să consumi deserturi, mergi mai degrabă pe salatele de fructe fără frişcă sau zahăr, shake-urile de fructe ori smoothi-urile şi îngheţatele simple din iaurt şi fructe proaspete.

 

Ileana Voicu Ghinea este absolventă a Facultății de Jurnalism, din cadrul Univerității Media. A debutat în presă în anul 2004, în echipa Revistei Apropo, a lucrat și pentru Revista Pro TV Magazin, ... vezi toate articolele