NEWS

Ce se întâmplă cu banii pentru recalcularea pensiilor din septembrie. Anunț oficial de la Guvern

Ce se întâmplă cu banii pentru recalcularea pensiilor din septembrie. Anunț oficial de la Guvern
Sursă foto: Playtech.ro

Banii pentru recalcularea pensiilor din septembrie sunt prinși în buget și vor ajunge la pensionari. Sunt asigurările pe care le dau atât premierul Marcel Ciolacu, cât și ministrul Finanțelor, Marcel Boloș. Ei spun că graficul pentru acest an va fi respectat integral.

Ce se întâmplă cu banii pentru recalcularea pensiilor

După ce a dat asigurări că pensiile vor fi primite înainte de Paște, lucru confirmat și de ministrul Muncii, premierul Marcel Ciolacu a făcut referire la recalcularea pensiilor, în debutul ședinței de Guvern de marți.

”Îi asigur pe români că rămânem la fel de hotărâţi şi cu privire la plata pensiilor recalculate în septembrie. Ştiu că vor mai fi până atunci zeci de ştiri că nu sunt banii necesari. Însă datele din primul trimestru arată clar, avem o majorare a încasărilor din contribuţiile sociale cu peste 22%, acesta fiind efectul creşterii numărului de locuri de muncă şi a salariilor”, a spus Ciolacu.

Șeful Executivului a ținut să precizeze că toți banii pentru pensionari, sumele ce vor fi acordate în luna septembrie conform recalculării, sunt deja bugetați.

”Vom asigura plata integrală a pensiilor recalculate. Banii, de altfel, sunt deja prinşi în buget pentru întreg capitolul de pensii!”, a adăugat Marcel Ciolacu.

Marcel Boloș: ”Guvernul își va achita toate datoriile”

La rândul său, la finalul ședinței de Guvern, ministrul Finanțelor a ținut să liniștească românii.

”Nu se pune problema să nu fie achitate salariile sau pensiile, sub nicio formă, pentru sectorul bugetar și pentru pensionari. Am spus de nenumărate ori că recalcularea pensiilor este cuprinsă, bugetată în Legea bugetului de stat, iar majorările salariale pentru ceea ce am avut ca măsuri aprobate până la aprobarea Legii bugetului de stat, fondurile sunt cuprinse în legea bugetară anuală, ce s-a aprobat ulterior, am găsit mecanismul de retrimestrializare și de virare de credite bugetare – sunt mecanisme specifice pentru finanțele publice – iar mai apoi, după rectificare, sumele vor fi asigurate pentru ca să ne achităm datoriile și drepturile salariale la care au dreptul cei din sectorul public.”, a precizat Marcel Boloș în cadrul declarațiilor de presă.

Explicațiile ministrului vin după apariția memorandumului în care Marcel Boloș atrăgea atenția asupra cheltuielilor cu salariile.

”Sub nicio formă, şi repet acest lucru pentru a nu știu câte oară, nu se pune în discuție ca Guvernul să nu își achite datoriile pe care le are. Memorandumul nostru, pe care l-am înaintat, este o fundamentare a necesarului de fonduri pe care îl avem de asigurat la rectificarea bugetară și este ca urmare a acestor măsuri care au fost aprobate pentru ceea ce înseamnă majorările salariale ulterior aprobării Legii bugetului de stat.

Sunt revendicări și drepturi salariale legitime pe care noi le onorăm, astfel cum ele au fost aprobate de către guvern. Și spun încă o dată același lucru: toată lumea să fie liniștită, că își va primi banii.”, a explicat Marcel Boloș.

Elena Șerban nu s-ar vedea făcând altceva decât presă. După ce a studiat Mass Media și Publicitate la SNSPA, a mers direct către televiziune în 2003. A fost, pe rând, reporter, redactor, productor ... vezi toate articolele
Parteneri
Cine sunt românii ale căror pensii vor crește și cu 90%, de la 1 septembrie. Baciu: „Majorările vor fi spectaculoase”
Cine sunt românii ale căror pensii vor crește și cu 90%, de la 1 septembrie....
Cât de ieftine sunt, de fapt, casele în Spania. Mulți români și-au cumpărat deja locuințe cu piscină și etaj. Dai și de două ori mai puțin decât pe apartamentele din Militari, Veteranilor sau Berceni
Cât de ieftine sunt, de fapt, casele în Spania. Mulți români și-au cumpărat deja locuințe...
Ce a provocat
Ce a provocat "cea mai mare pană IT din istorie" şi cât va dura repararea...
Sfatul zilei pentru duminică, 21 iulie 2024. Lei, lăsați-vă duși de val
Sfatul zilei pentru duminică, 21 iulie 2024. Lei, lăsați-vă duși de val
Dana Nălbaru şi Dragoş Bucur, anunţ după aproape 20 de ani de căsnicie: Şterge poza!
Dana Nălbaru şi Dragoş Bucur, anunţ după aproape 20 de ani de căsnicie: Şterge poza!
Anunț important pentru toți românii din străinătate. Doar așa o să puteți lua pensia. Este obligatoriu să trimiteți acest act semestrial. Modelul oficial al documentului
Anunț important pentru toți românii din străinătate. Doar așa o să puteți lua pensia. Este...
Criză la nivel global provocată de o eroare de funcţionare a mii de sisteme Microsoft. Bănci, posturi TV, companii aeriene cad unele după altele şi au operaţiunile blocate. Cine este responsabil
Criză la nivel global provocată de o eroare de funcţionare a mii de sisteme Microsoft....
„Sunt unele luni în care nu îmi permit să am o relaţie. Şi nu câştig puţin”
„Sunt unele luni în care nu îmi permit să am o relaţie. Şi nu câştig...
Cele mai norocoase zodii în toamna 2024. Vor avea parte de mulți bani și iubire adevărată
Cele mai norocoase zodii în toamna 2024. Vor avea parte de mulți bani și iubire...
Vladimir Putin a ordonat retragerea. Umilință pentru Rusia: A însemnat o batjocură
Vladimir Putin a ordonat retragerea. Umilință pentru Rusia: A însemnat o batjocură
Bătaie între Harry și William. Până unde s-a ajuns
Bătaie între Harry și William. Până unde s-a ajuns
Avertismentul comandantului suprem al forţelor NATO din Europa: Chiar şi după războiul din Ucraina, Europa şi SUA vor avea probleme cu Rusia
Avertismentul comandantului suprem al forţelor NATO din Europa: Chiar şi după războiul din Ucraina, Europa...
Alexandru Rafila a dat lovitura. Averea ministrului Sănătăţii a explodat după ce companiile unde avea sute de mii de lei investiţi au făcut spectacol pe bursă
Alexandru Rafila a dat lovitura. Averea ministrului Sănătăţii a explodat după ce companiile unde avea...
ANAF scoate tunurile grele şi face controalele masive, după ce luna trecută a realizat aproape 6.000 de verificări. Cine sunt cei vizaţi de aceste controale?
ANAF scoate tunurile grele şi face controalele masive, după ce luna trecută a realizat aproape...
Cum scapi de cel mai urât miros. Soluția este ieftină și o ai în bucătărie
Cum scapi de cel mai urât miros. Soluția este ieftină și o ai în bucătărie
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Ce a apărut pe contul de Instagram al Elenei, la câteva zile după nunta cu Ianis Hagi. Fanii au reacționat imediat. ”Atât de puri”
Ce a apărut pe contul de Instagram al Elenei, la câteva zile după nunta cu...