NEWS

Ce se întâmplă cu impozitarea pensiilor. Decizie în Senat

Ce se întâmplă cu impozitarea pensiilor. Decizie în Senat
sursa foto: playtech.ro

Impozitarea pensiilor de peste 4.000 de lei nu a trecut de votul senatorilor din Comisia Buget Finanțe. Senatorii PSD s-au împotrivit propunerii liberalilor, dar urmează votul în plenul Senatului și apoi în Camera Deputaților.

Ce se întâmplă cu impozitarea pensiilor

PSD a votat împotriva propunerii PNL prin care pensionarii pierdeau sute de lei din pensie prin impozitarea cu 10%, adică plata CASS, pentru cei a căror pensie depășește 4.000 de lei, la fel cum se întâmplă și în cazul salariilor.

Este vorba despre Propunerea legislativă pentru modificarea art.155 din Legea nr.227/2015 privind Codul fiscal, modificarea se referă la categoriile de venituri supuse contribuţiei de asigurări sociale de sănătate.

În cadrul ședinței Comisiei de Buget Finanțe, membrii Partidului Social Democrat au votat împotriva proiectului depus de mai mulți parlamentari PNL, precum Florin Cîțu sau Dan Vîlceanu, care ar fi introdus un nou impozit pentru pensionarii cu venituri mai mari de 4000 de lei.

Urmează ca proiectul să ajungă la vot în plenul Senatului, iar ulterior la Camera Deputaților, care este for decizional. De menționat că, în Senat, PSD are 49 de parlamentari, iar PNL doar 37.

PSD se opune vehement impozitării pensiilor peste 4.000 de lei

Încă de săptămâna trecută, Marius Budăi, fostul ministru al Muncii din partea PSD, a explicat la Antena 3 CNN că social-democrații nu vor fi de acord niciodată cu o astfel de măsură.

”Este vorba despre cei care în 2021 nu au dat niciun leu în plus la pensii. Dan Vâlceanu, Florin Cîțu…”, a afirmat Marius Budăi.

”Vreau să liniștim oamenii din start, această lege nu va trece, PSD va vota împotrivă”, a mai spus el.

Dacă o astfel de măsură ar fi intrat în vigoare, în cazul unei pensii de 5.000 de lei, de exemplu, care este deja impozitată cu 10%, plus această taxă propusă de PNL, din 5000 de lei brut, românii ar fi ajuns să ia o pensie de aproximativ 4600 de lei.

”Este aceeași logică din 2010, când nu au putut tăia pensiile, pentru că legea era neconstituțională, așa că au venit fix cu această măsură. Și logica lui 2021, când tot PNL, prin Cîțu și Vîlceanu, nu au dat niciun leu în plus la pensii”, a mai spus Marius Budăi la Antena 3 CNN.

Elena Șerban nu s-ar vedea făcând altceva decât presă. După ce a studiat Mass Media și Publicitate la SNSPA, a mers direct către televiziune în 2003. A fost, pe rând, reporter, redactor, productor ... vezi toate articolele