SPORT

Ce vor mânca sportivii români la Jocurile Olimpice de la Paris: meniul, prezentat la Ambasada Franţei din Bucureşti

Ce vor mânca sportivii români la Jocurile Olimpice de la Paris meniul prezentat la Ambasada Franţei din Bucureşti
Foto: Antena 3

Ce vor mânca sportivii români la Jocurile Olimpice de la Paris. O parte din meniul care va fi servit sportivilor din Satul Olimpic a fost prezentat, marţi, la Ambasada Franţei din Bucureşti, în cadrul unui eveniment de promovare a gastronomiei franceze.

Ţară organizatoare a Jocurilor Olimpice, Franţa se pregăteşte să primească întreaga lume la masa sa. Timp de 90 de zile, Paris-2024 va avea misiunea de a servi peste 13 milioane de mese în peste 40 de locaţii.

Ce vor mânca sportivii români la Jocurile Olimpice de la Paris. Cea mai mare operațiune pentru catering din lume

De la mic dejun la cină, de la sandvişuri la bufete de recepţie, Paris-2024 va trebui să răspundă nevoilor sportivilor, voluntarilor, spectatorilor, reprezentanţilor mass-media, care vor dori să mănânce bine.

Va fi cea mai mare operaţiune de catering pentru evenimente din lume.

Pentru Paris-2024, este o imensă provocare operaţională. Şi pentru Franţa este oportunitatea de a arăta că mâncarea poate fi creativă şi durabilă şi că gastronomia ne poate ajuta să facem faţă provocărilor majore legate de climă şi mediu.

Franţa beneficiază de un ecosistem alimentar bogat şi angajat: fermieri, bucătari, artizani, specialişti în catering, nutriţionişti sau asociaţii s-au implicat cu toţii în atingerea acestui obiectiv.

În total, au fost implicate 120 de organizaţii şi 200 de sportivi. Rezultatul este o alimentaţie bazată mai mult pe alimente vegetale, mai locală, mai responsabilă, dar la fel de delicioasă, care ajută tranziţia alimentară.

”O multitudine de produse proaspete, de la producători locali, cu scopul de a reduce emisiile de carbon. 30% produse sunt bio sau în conversie”, a declarat ambasadorul Franţei la Bucureşti, Nicolas Warnery.

Meniul, gândit de nutriționițti, bucătari și sportivi

Preparate inspirate din meniurile care vor fi servite în Satul Olimpic pentru sportivi au fost pregătite de bucătarul şef de la reşedinţă, Cristian Cîrnu, care a afirmat că meniul sportivilor a fost atent ales de o echipă de specialişti.

„Am făcut astăzi un meniu inspirat din preparatele care vor fi în Satul Olimpic în această vară. Sunt preparate cu multă culoare, fibră şi tot ce are nevoie un sportiv pentru a participa la Jocurile Olimpice. Meniul este gândit de medici şi nutriţionişti, bucătari, împreună cu sportivi francezi care şi-au dat şi ei acordul.

Este un meniu foarte sănătos, hrănitor şi totodată aduce şi savoarea Franţei, bine cunoscută. Avem brânză Brie, baghetă franţuzească, totul va aduce un echilibru nutriţional necesar sportivilor”, a afirmat chef Cristian Cîrnu.

Cea de-a a XXXIII-a ediţie a Jocurilor Olimpice de vară va avea loc la Paris între 26 iulie şi 11 august.

România a calificat până acum 79 de sportivi la JO de la Paris, la atletism, înot, box, kaiac-canoe, canotaj, gimnastică artistică, gimnastică ritmică, polo pe apă, tenis de masă, lupte.

[email protected] Absolventă de Drept, dar atrasă iremediabil de jurnalism. Un drum lung, greu, dar întotdeauna frumos, fie că a fost vorba de jurnalism ... vezi toate articolele