NEWS

Cea mai bună veste pentru românii cu pensii mai mici de 3.000 de lei. Vor primi mai mulți bani!

Cea mai bună veste pentru românii cu pensii mai mici de 3.000 de lei. Vor primi mai mulți bani
sursa: mediaflux.ro

Cea mai bună veste pentru românii cu pensii mai mici de 3.000 de lei. Vor primi mai mulți bani după ce liberalii pregătesc un proiect prin care pensiile românilor nu vor mai fi indexate, iar cele de sub 3000 de lei ar putea crește prin eliminarea impozitării, pensionarii primind în plus acel procent.

Cea mai bună veste pentru românii cu pensii mai mici de 3.000 de lei. Vor primi mai mulți bani!

Veşti bune pentru pensionari, după ce o nouă categorie de pensii ar putea fi scutită de plata impozitului. Astfel, pensiile mai mici de 3.000 de lei nu vor mai fi impozitate începând din acest an, dacă PNL va primi și acordul PSD pentru implenetarea proiectului.

Măsura a fost anunţată la finalul şedinţei grupurilor parlamentare reunite. Liberalii spun însă că mai întâi trebuie să primească şi acordul partenerilor de Guvernare, scrie România TV.

„Ne propunem, în această sesiune parlamentară, creşterea pragului pentru impozitarea pensiilor de la 2.000 la 3.000 de lei, un proiect la care ţinem foarte mult. PNL a anunţat, luni seară, la finalul şedinţei reunite a grupurilor parlamentare ale liberalilor, proiectele care reprezintă priorităţi pentru partid în actuala sesiune parlamentară. Printre acestea se numără legea Educaţiei, dar şi legea privind pensiile se serviciu ale unor categorii profesionale.

Pachetul de legi ale Educaţiei, proiectul legislativ ”are rezolvă problema pensiilor speciale” ori proiectul care prevede creşterea de la 2.000 la 3.000 de lei a pragului privind impozitarea pensiilor se numără printre priorităţile legislative ale deputaţilor şi senatorilor PNL în această sesiune parlamentară, a anunţat purtătorul de cuvânt al partidului, Ionuţ Stroe, luni, la finalul şedinţei grupurilor reunite parlamentare ale PNL.

 Și legea pensiilor speciale va fi reglementată

”Există, în momentul de faţă, un calendar agreat în cadrul coaliţiei. Suntem încrezători că el va fi respectat şi vom putea promova acest proiect legislativ”, a afirmat Stroe.

Despre proiectul legislativ ”care rezolvă problema pensiilor speciale”, oficialul PNL a susţinut că este o restanţă care trebuie rezolvată în această sesiune parlamentară.

”În dezbaterea parlamentară proiectul poate fi îmbunătăţit, poate fi pus în acord cu termenii constituţionali şi toţi ne dorim în cadrul coaliţiei să avem un proiect care de data aceasta să treacă această probă pe care, din păcate, foarte multe proiecte care au eliminat aceste pensii speciale au picat-o”, a explicat Stroe.

O altă prioritate a liberalilor o reprezintă legea care creşte pragul pentru impozitarea pensiilor de la 2.000 la 3.000 de lei, proiectul având ca rol compensarea scăderii de cumpărare.

”Cele mai multe proiecte practic vin să susţină angajamentul în raport cu condiţiile din PNRR. Sunt foarte multe proiecte care trebuie promovate în directă sincronizare cu Guvernul României tocmai pentru a prioritiza acest program şi de a beneficia de pe urma fondurilor care ne stau la dispoziţie”, a explicat purtătorul de cuvânt al PNL.