NEWS

Cel mai așteptat anunț pentru pensionari. S-a aflat data la care intră pensiile majorate

Cel mai așteptat anunț pentru pensionari. S-a aflat data la care intră pensiile majorate
Sursa foto: Antena 3

Cel mai așteptat anunț pentru pensionari a fost făcut de fostul ministru al Muncii, Marius Budăi. Acesta a anunțat data la care românii vor primi pensiile majorate.

Marius Budăi a adus în atenția publicului detalii esențiale cu privire la majorarea pensiilor și procedurile care vor fi aplicate în acest sens, în cadrul emisiunii Sinteza Zilei de la Antena 1 CNN.

Cel mai așteptat anunț pentru pensionari. Recalcularea se face din oficiu

Fostul ministrul Muncii a subliniat importanța determinării Guvernului pentru ca legea să intre în vigoare, precizând că acesta este un pas crucial pentru a ajunge la emiterea primelor decizii de pensie.

„Practic este un pas foarte important pentru ca să ajungem efectiv la emiterea primelor decizii de pensie, ca ulterior, începând cu data de 1 septembrie, banii chiar să intre în conturile cetățenilor. Se lămurește acum ce înseamnă perioadă contributivă, ce înseamnă perioadă necontributivă, ce înseamnă sporuri cu caracter sporuri cu caracter permanent care au fost luate și pe legislația veche”, a spus acesta.

Referitor la recalcularea pensiilor, Marius Budăi a asigurat că aceasta se va realiza din oficiu, fără ca cetățenii să fie nevoiți să se deplaseze la Casele Naționale de Pensii.

Primele  decizii vor veni înainte de 1 septembrie

„Primele decizii de recalcularea vor veni înainte de perioada de 1 septembrie, cu recalcularea în plată începând cu 1 septembrie. Cei care primesc pensia pe 1 septembrie, în funcție de calcul, vor avea pensia majorată,” a concluzionat fostul ministru al Muncii.

Următorul lucru important este determinarea acestui Guvern ca legea să intre în vigoare, practic este un pas foarte important pentru ca să ajungem efectiv la emiterea primelor decizii de pensie, ca ulterior, începând cu data de 1 septembrie banii chiar să intre în conturile cetățenilor.

Se lămurește acum ce înseamnă perioadă contributivă, ce înseamnă perioadă necontributivă, ce înseamnă sporuri cu caracter sporuri cu caracter permanent care au fost luate și pe legislația veche.

Pensile se vor recalcula din oficiu, cetățenii nu trebuie să se deplaseze la Casele Naționale de Pensii. Primele decizii de recalcularea vor veni înainte de perioada de 1 septembrie, cu reclacularea în plată începând cu 1 septembrie. Cei care primesc pensia pe 1 septembrie, în funcție de calcul, vor avea pensia majorată”.

[email protected] Absolventă de Drept, dar atrasă iremediabil de jurnalism. Un drum lung, greu, dar întotdeauna frumos, fie că a fost vorba de jurnalism ... vezi toate articolele