LIFESTYLE

Cel mai simplu desert din lapte și pâine. Mihaela Bilic a explicat o rețetă ușoară de frigănele

Cel mai simplu desert din lapte și pâine. Mihaela Bilic a explicat o rețetă ușoară de frigănele
sursa: gustos.ro

Cel mai simplu desert din lapte și pâine, considerat de mulți desertul copilăriei, este în continuare la mare căutare chiar și în vremurile moderne. Mai mult, acesta nu se prepară doar în România. Nutriționistul Mihaela Bilic a explicat o rețetă ușoară de frigănele ce poate fi preparată în câteva minute.

Cel mai simplu desert din lapte și pâine

Dacă vrei un desert simplu și delicios, Mihaela Bilic a dezvăluit cea mai bună rețetă de frigănele, un desert simplu pentru care ai nevoie doar de lapte, pâine și puțină răbdare.

„Ce poți să faci din pâine și lapte? Un desert delicios! În tradiția românească se numesc frigănele, francezii le spun „pâine pierdută” (pain perdu), iar spaniolii le-au sanctificat. Torrijas de Santa Teresa este o bucată de pâine înmuiată în lapte, pusă într-o formă tapetată cu zahăr și băgată la cuptor până se caramelizează. Și, ca să fie irezistibilă, se decorează din abundență cu cremă de vanilie”, a scris nutriționistul Mihaela Bilic pe contul de Instagram.

Ce produse poti fi consumate fără să îngrașe?

Recent, Mihaela Bilic a vorbit și despre produsele sățioase care nu îngrașă și te pot ajuta să slăbești deoarece țin mult de foame.

„Pe primul loc avem oul fiert, produsul cu cea mai mare putere sațiogenă pentru numai 80 de calorii. Urmează apoi carnea, indiferent de culoare și de animalul de la care provine. Proteinele din carne au calorii negative, țin de foame multe ore, iar organismul cheltuiește energie pentru metabolizarea lor. Deci, carnea nu îngrașă, ci mai degrabă ajută la slăbit. Peștele, în general, și peștele gras, în special, intră tot la categoria proteine cu efect sațiogen. În plus, avem și efectul antiinflamator produs de acizii grași Omega-3. Cât despre proteinele de origine vegetală, aveți încredere în leguminoasele de tip fasole boabe, mazăre, linte, năut”, a spus Mihaela Bilic.

Din categoria făinoase, pastele fierte al dente și cartofii în coajă sunt produsele care ne satură fără să ne pună în pericol silueta.

Mai mult, nutriționistul avertizează să nu gătim pastele până s-au înmuiat de tot, iar cartofii și orezul să le consumăm doar după ce s-au răcit.

„O parte din amidon nu se mai absoarbe, deci umplem burta eficient cu mai puține calorii. Și pâinea integrală bogată în tărâțe este de preferat variantei albe și pufoase. De data asta, conținutul mare de fibre blochează o parte din amidon, indicele glicemic scade iar senzația de sațietate crește”, a mai spus nutriționistul.

toma@mediaflux.ro Toma Enescu are o pasiune pentru presă, poezie și politică. Îi place să fie informat și este mereu la curent cu ce se întâmplă în spațiul ... vezi toate articolele