Bucureștiul nu apare în topul celor mai bune 25 de orașe pentru investitorii de business din lume. Sofia, capitala din țara vecină, ocupă un onorant loc 22.
Topul clasifică cele mai importante 25 de capitale și orașe din întreaga lume în care antreprenorii internaționali, proprietarii de companii și profesioniștii pot dezvolta investiții.
Printre criteriile luate în calcul au fost stilul de viață, taxe, educație, proprietăți imobiliare, asistență medicală, securitate, infrastructură , stabilitate, siguranța Covid și programul relevant de migrație a investițiilor.
Cele mai bune cinci orașe pentru investitorii de business sunt, conform autorilor cercetării, Londra, New York, Sydney, Singapore și Zurich.
Londra a obținut cele mai mari trei scoruri în educație, securitate și stabilitate. Mai mult, programul de imigrație pentru investitorii din Marea Britanie, introdus în 1994, este una dintre cele mai vechi opțiuni de rezidență prin investiție, oferind acces la un mediu de afaceri dinamic și educație de talie mondială.
Singapore, din Asia de Sud-Est, a obținut cel mai mare nivel global în ceea ce privește siguranța Covid, stilul de viață și infrastructura. Renumit pentru ratele sale scăzute de criminalitate și ușurința desfășurării afacerilor, orașul-stat găzduiește sediile a peste 35.000 de companii globale și a înregistrat vânzări imobiliare de 24 miliarde dolari în primele șase luni ale anului 2021.
De notat că Dubai ocupă locul 11, obținând cel mai mare scor global în indicele fiscal, datorită impozitării sale zero.
Cea mai veche capitală europeană, Atena, ocupă locul 20 și oferă un mediu de afaceri mai relaxat, mai puțin birocratic, cu numeroase reduceri de impozite și alte stimulente pentru investitorii străini.
De notat și că Sofia, capitala Bulgariei, vecina de la sud de Dunăre a României, ocupă un onorant loc 22.