În lume sunt mii de ciudățenii, unele de-a dreptul uimitoare, pe care niciun atlas sau ghid turistic nu le poate cuprinde. Există într-o varietate uluitoare și răspândite pe unde nu te aștepți. Stranii prin unicitatea, forma, amplasamentul lor, fie că au fost construite de natură sau de către om.
Vă prezentăm cinci ciudățenii despre care nimeni nu ar fi crezut că există, care o să vă binedispună.
Locația engleză Argleton situată într-o zonă de câmpuri goale din zona West Lancanshire pare să nu însemne nimic pentru nimeni. Din motive întemeiate. Acest loc ciudat a apărut într-o zi pe Google Maps, deși nu a existat niciodată. Problema este că algoritmii nu preiau nimic acolo și au plasat automat acest loc pe mai multe site-uri. Există două explicații plauzibile pentru această apariție ciudată: fie e vorba de o confuzie cu un sat din apropiere numit Aughton, fie reprezintă o capcană de drepturi de autor, concepută în mod deliberat pentru a detecta contrafacerile. Oricum, punctul este astăzi eliminat definitiv de pe Hărțile Google.
Aeroportul din mica insulă Barra, în Hebridele exterioare din Scoția, situat la aproximativ 140 de mile marine de Glasgow, este construit încă din 1936 pe frumoasa plajă Traigh Mhor. Se află într-un golf, iar funcționarea lui depinde în totalitate de maree, astfel încât atunci când fluxul marin acoperă scurta pistă, decolările și aterizările aeronavelor sunt suspendate, planurile de zbor fiind întocmite în funcție de zilnica mișcare oscilatorie a apelor.
Și totuși, celebrele case fără scări, numite și Les Chalets de Bizillon au fost proiectate de Auguste Bossu, un arhitect care suferea de claustrofobie, combinată cu o mare lene de a urca scările. Prin urmare, el a proiectat două clădiri în anii 1930 în Saint-Etienne, pur și simplu înlocuind aceste modalități de urcare a etajelor cu o rampă circulară, potrivit worldwatch.news.
Ferdinandea nu este o insulă ca oricare. Ea a fost creată de un vulcan situat la opt metri adâncime în ocean. A apărut de cel puțin trei ori: în 1701, în 1831 și în 1863 în timpul erupțiilor lui Empedocles, așa cum e denumit vulcanul ce i-a dat naștere.
Știam deja că Japonia este o țară cu particularități ce o deosebește de altele, iar acest Turn Gate o dovedește încă o dată. Respectiva clădire având 16 etaje, situată în Osaka, este traversată de o autostradă între etajele cinci și șapte.