SPORT

Cine este cel mai bătrân fotbalist din lume, în activitate. Se pregătește să joace în Portugalia

Cine este cel mai bătrân fotbalist din lume în activitate. Se pregătește să joace în Portugalia

Cel mai bătrân fotbalist din lume are 56 de ani și se pregătește să joace în Portugalia, acolo unde va face cuplu în atac cu un fost jucător al lui CFR Cluj! Numele lui este Kazuyoshi Miura, este japonez de origine și tocmai a semnat cu UD Oliveirense, echipă din liga a doua a Portugaliei! Joi, veteranul fotbalului mondial a ajuns în Portugalia pentru vizita medicală.

Cel mai bătrân fotbalist din lume, dar și singurul care a jucat în fiecare dintre ultimele 5 decenii, a debutat în fotbalul profesionist în anii ’80 și a continuat apoi să joace la cel mai înalt nivel: 1981-1990, 1991-2000, 2001-2010, 2011-2020 și 2021-2030!

Cine este cel mai bătrân fotbalist din lume, în activitate. Se pregătește să joace în Portugalia

Kazuyoshi Miura este recunoscut ca fiind un atacant de mare valoare în fotbalul asiatic, dar el a evoluat în anii ’80 la mai multe cluburi din Brazilia, inclusiv la Santos FC. Fotbalistul s-a făcut remarcat de asemenea și la echipa națională a Japoniei unde, în anii ’90, a înscris nu mai puțin de 55 de goluri în cele 89 de selecții la prima reprezentativă a țării. Japonezul a jucat și în Europa, la Genoa (Serie A) și Dinamo Zagreb (Prva Liga).

Kazuyoshi Miura, care are o cotă de piață de 100 de mii de euro, declara anul trecut pentru Reuters că pasiunea sa pentru fotbal a rămas intactă şi că nu este interesat de stabilirea de noi recorduri legate de vârstă.

„Sentimentele mele față de fotbal şi aspirațiile mele legate de faptul că vreau să am succes în fotbal nu s-au schimbat de când am devenit jucător profesionist în Brazilia, în 1986. Pasiunea mea nu s-a schimbat deloc”, spunea Kazuyoshi Miura.

Kazuyoshi Miura s-a născut pe 26 februarie 1967 în, Shizuoka, Prefectura Shizuoka, Japonia. Este căsătorit din 1993 cu Risako Miura, cu care are doi copii Miura Kota și Ryota Miura.

FOTO: THE JAPAN TIMES

 

 

 

Ileana Voicu Ghinea este absolventă a Facultății de Jurnalism, din cadrul Univerității Media. A debutat în presă în anul 2004, în echipa Revistei Apropo, a lucrat și pentru Revista Pro TV Magazin, ... vezi toate articolele