Un formular al Electrica trebuie completat pentru plafonarea prețului la energie. Românii trebuie să știe acest lucru pentru a economisi mai mulți bani la factura de la electricitate, mai ales că plafonarea energiei electrice se oprește de la 1 aprilie 2025.
Electrica arată că, pentru a putea beneficia de măsurile de sprijin care sunt aplicabile conform legislației în vigoare, este necesară depunerea unei solicitări și a unei declarații pe proprie răspundere.
În cazul în care nu aveți un contract de furnizare încheiat cu Electrica Furnizare pe numele dumneavoastră, totuși, va fi imposibilă aplicarea prevederilor Legii 357/2022, anunță Electrica.
Plafonarea contravalorii consumului de energie electrică se va face, astfel, numai pentru clienții titulari ai contractelor de furnizare. Pentru a beneficia de această schemă de sprijin, conform noilor prevederi legislative, este necesar să vă aflați într-una dintre următoarele situații / categorii de clienți casnici:
Puteți consulta Formularul solicitare plafonare preț energie aici.
Electrica, jucător major pe piaţa de distribuţie şi furnizare de energie electrică din România, înregistrează de la publicarea situaţiilor financiare preliminare o scădere de 9,7% a preţului acţiunilor, listate la Bursă sub simbolul EL. Mai precis, acţiunile au coborât de la 14,82 lei/unitate pe 28 februarie la 13,38 lei în după-amiaza de ieri, conform datelor bvb.ro.
Compania a raportat pentru 2024 un profit net de 363,5 milioane de lei, în scădere cu 41,4% comparativ cu rezultatul anului 2023, la venituri operaţionale de 11 miliarde de lei, minus 17,8%.
Electrica menţionează în raport că rezultatele s-au încadrat peste aşteptări, având în vedere că profitul a urcat cu 37,2% prin comparaţie cu nivelul din bugetul de venituri şi cheltuieli, iar EBITDA a crescut cu 3,5% faţă de cifrele bugetate. În continuare, emitentul urmăreşte extinderea portofoliului în domeniul producţiei de energie electrică, în special din surse regenerabile, având în acest moment proiecte în diferite faze de execuţie cu o capacitate de aproximativ 300 MW, mai reiese din raport.