NEWS

Compania mamă a Google va concedia 12.000 de persoane

Compania mamă a Google va concedia 12.000 de persoane
sursa: google.com

Compania mamă a Google va concedia 12.000 de persoane. La câteva zile după ce compania rivală Microsoft anunţase, la rândul ei, că va da afară 10.000 de angajaţi, relatează Reuters.

Sectorul tehnologic american pare să treacă printr-o criză şi mai multe companii au anunţat în ultima vreme o serie de disponibilizări.

Într-o notă internă transmisă personalului, directorul executiv al Alphabet, compania mamă a Google, Sundar Pichai, a explicat că firma şi-a extins rapid forţa de muncă în ultimii ani într-o realitate economică diferită de cea cu care ne confruntăm astăzi. Acesta își asumă întreaga responsabilitate pentru deciziile care au condus aici.

Concedierile de la Alphabet vor afecta întreaga companie, la nivel global, inclusiv resursele umane şi unele funcţii de suport, precum şi echipele de inginerie şi de produs.

Concedierile se fac în toate diviziile din lume

Concedieri vor fi făcute atât printre specialiștii în IT, cât şi la nivel de management. Disponibilizările vor afecta diviziile din întreaga lume, iar în SUA au efect imediat.

Potrivit circularei, Alphabet a notificat deja prin e-mail angajaţii americani care vor pleca acasă. În alte ţări, procesul va fi mai lung, datorită legilor şi practicilor locale. Vestea concedierilor vine într-o perioadă de incertitudine în rândul giganţilor din tehnologie. Alphabet a atras ani la rând angajaţi de top pentru produse precum Google sau YouTube, însă acum este într-o competiţie acerbă cu Microsoft, în special în domeniul în plină expansiune al inteligenţei artificiale.

Această mişcare are loc într-o perioadă de incertitudine economică şi tehnologică pentru industrie şi într-un moment în care Google şi Microsoft au investit în domeniul – în plină dezvoltare – al inteligenţei artificiale (AI).

Sundar Pichai le-a transmis angajaților că e convins că au o oportunitate uriaşă în faţa, datorită forţei misiunii lor, a valorii produselor şi serviciilor oferite şi a investiţiilor precoce în inteligenţa artificială.