Cresc pensiile în România! Marius Budăi, vestea zilei pentru milioane de români: PNRR ar putea fi modificat

spot_img

Cresc pensiile în România sau cel puțin există demersuri în acest sens. Ministrul Muncii, Marius Budăi, spune că a fost făcut primul pas pentru creșterea pensiilor românilor în acest an prin modificarea PNRR.

Cresc pensiile în România! Marius Budăi, vestea zilei pentru milioane de români

Marius Budăi susține că a fost făcut un prim pas pentru o eventuală creștere de pensii pentru români. Ministrul Muncii a dezvăluit faptul că PSD poate obține o modificare a PNRR-ului.

„Vă aducem aminte faptul că există o întreagă dispută la nivel public legat de renegocierea PNRR-ului. PSD dorește modificarea actului european, pe când cei din PNL și USR susțin că acest lucru nu este posibil”, a explicat ministrul Muncii.

Cum ar putea fi mărite veniturile pensionarilor

Creșterea pensiilor ar putea fi făcută în viitorul apropriat de coaliție după ce Marius Budăi a anunțat că secretarul general al Confederației Europene de Comerț susține la Comisia Europeană flexibilitarea prevederilor din PNRR.

„Secretarul general al European Trade Union Confederation (ETUC), Luca Visentini, susține, în fața Comisiei Europene, nevoia de flexibilizare a prevederilor din PNRR în care se menționează că pensiile românilor nu ar trebui să depășească 9,4% din PIB până în 2070, poziție exprimată deja de Ministerul Muncii și de PSD”, a mai spus Marius Budăi.

Ultima oară, pensiile, au fost crescute de la 1 ianuarie 2022. Totuși, creșterile nu au fost spectaculoase, iar românii se plâng că în raport cu inflația, pensiile sunt mult prea mici.

Modificarea PNRR, subiect de dispută în coaliție

PNRR-ul aprobat de către Comisia Europeană impune mai multe condiții de îndeplinit pentru România. Documentul prevede un plafon de maxim 9,4% din PIB pentru plata pensiilor. În coaliția de guvernare, modificarea PNRR a fost un subiect de dispută. Au fost două tabere care s-au contrazis. Unii oficiali din PNL menționau că actul normativ nu mai poate fi modificat, asta în timp ce PSD susținea contrariu.

„Este crezul meu bazat pe cifre şi pe analize că în acest procent criminal de 9.4% toate pensiile din România, inclusiv cele din apărare din ordine publică, inclusiv cele stabilitate şi plătite în baza unor legi speciale, dar şi cele din sistemul public pe contributivitate nu se vor putea încadra. Nu vom putea face majorări şi nu vom putea rezolva nicidecum inechitățile din sistem cu acest procent”, a transmis în urmă cu câteva Marius Budăi.


spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Cele mai noi ștri
spot_img

Citește și

Cele mai noi ștri
Știri din aceeași categorie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.