BUSINESS

Cresc salariile la Metrorex! Leafa medie ajunge la peste 7.400 de lei de la 1 noiembrie, plus alte beneficii

Cresc salariile la Metrorex Leafa medie ajunge la peste 7.400 de lei de la 1 noiembrie plus alte beneficii
sursa foto: playsport.ro
18 sept. 2023 | 21:20

Cresc salariile la Metrorex, companie deținută de statul român prin Ministerul Transporturilor. Astfel,  nu toți angajații la stat pare că suferă după ce în ultima perioadă se anunță tot mai mult în spațiul public că bugetarii vor fi dați afară.

Astfel, salariul mediu net la compania care deține metroul din București va depăși lunar suma de 7.400 de lei de la 1 noiembrie. Mihai Barbu, președintele Consiliului de Administrație al Metrorex, a anunțat că au avut loc zec de întâlniri cu sindicaliștii în urma cărora lefurile vor crește cu 13%.

Într-un interviu acordat Gândul oficialul spune că noul Contract Colectiv de Muncă a fost deja înregistrat la ITM, după 26 de întâlniri cu sindicaliștii.

 „Au avut loc 26 de runde de negocieri pe tema noului Contract Colectiv de Muncă, și s-a ajuns la un consens, prin care și conducerea executivă și structura sindicală au căzut de acord asupra condițiilor pentru anul următor”, a explicat, pentru Gândul.ro, Mihai Barbu, președinte CA Metrorex, care a mai precizat că a fost înregistrat la Inspectoratul Teritorial de Muncă noul Contract Colectiv de Muncă de la Metrorex.

 Se dau şi bani de concedii şi bonuri de masă

De asemenea, Mihai Barbu spune că noul CCM nu prevede doar creșteri salariale ci şi bani de concedii şi bonuri de masă.

„Bineînțeles, s-au discutat foarte multe lucruri. Contractul Colectiv de Muncă nu conține doar majorarea salarială, ci și alte lucruri care trebuie reglate între administrație și structura salarială, cum ar fi banii pentru concedii, sau bonurile de masă. Procentual, salariul crește cu 13%, începând cu 1 noiembrie”, a mai declarat Mihai Barbu pentru Gândul.

În prezent, salariul mediu brut la Metrorex este de 11.330 de lei, iar net (în mână), este de 6.628 de lei, iar de la 1 noiembrie, după creșterea de 13%, salariul mediu brut va fi de 12.803 lei, iar net de 7.490 de lei.

Iz de grevă la metrou în vară

Mihai Barbu declara încă din iunie, în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București”, că șefii companiei erau în discuții permanente cu sindicaliștii care amenințau cu grevă în subteran.

„Noi discutăm în permanență cu structura sindicală a Metrorex. Am avut o discuție cu ei și legată de mandatul pe care noi îl acordăm conducerii executive pentru a negocia cu ei și creșteri salariale. Bineînțeles că este normal pentru orice om să-și dorească mai mulți bani la salariu, dar nu putem depăși cheltuiala salarială, pentru că este ilegal.

Și atunci, în limita cheltuielii salariale, și a bugetului pe care noi îl avem aprobat, prin Hotărâre de Guvern, încercăm să găsim cele mai bune soluții, și pentru companie, dar și pentru angajați”, de clara Mihai Barbu în iunie în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București”.

[email protected] - Claudiu Popa este jurnalist, fotograf și țăran în timpul liber. Cochetează cu presa încă din liceu, când a scris la ziarele Informația Prahovei sau Actualitatea Prahoveană. ... vezi toate articolele