NEWS

Crește valoarea tichetelor de masă. Suma pe care o vor primi angajații

Crește valoarea tichetelor de masă. Suma pe care o vor primi angajații
sursa foto: playtech.ro
18 sept. 2023 | 19:43

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că va crește valoarea tichetelor de masă de la 1 ianuarie 2024. Mărirea vine în contextul în care s-a discutat în cadrul guvernului despre o înlocuire a tichetelor de masă cu bani.

Va crește valoarea tichetelor de masă

După creșterea de la 30 la 35 de lei, Guvernul anunță o nouă majorarea a valorii tichetelor de masă de la 1 ianuarie 2024. În același timp, există și o categorie de bugetari care nu va mai primi acest beneficiu.

„Nu va fi nimic impozitat. La orice venit se plătește CASS. Nimeni nu va pierde, știți foarte bine că s-au mărit de la 30 la 35 și urmează de la 1 ianuarie la 40 de lei. Eu vă fac o socoteală, știu că acele tichete se dau consistent. Cu adevărat, nu se vor mai da tichete de masă pentru cei care au venituri peste 8.000 de lei net” a declarat Marcel Ciolacu, conform Ziare.com.

Premierul s-a declarat revoltat și din cauza comisioanelor percepute pentru aceste tichete de masă.

”Marea problemă este că la emitere se cere 3%, la colectare se cere 3%, iar la cele necheltuite devin profit al companiilor de tichete. Eu cred că acest lucru este total incorect. Comisioanele nu vor dispărea, că și societatea respectivă trebuie să trăiască din ceva, dar mi se par niște comisioane mult prea mari. Aceste comisioane se reflectă în prețul alimentelor. Soluția este să stăm la masă și să hotărâm, urmează astăzi”, a precizat Ciolacu.

Soluția guvernului care a nemulțumit patronatele

Tocmai din cauza acestor comisioane mari, Marcel Ciolacu a anunțat că s-a propus în coaliția de guvernare ca tichetele de masă să fie acordate în bani.

Într-o scrisoare deschisă adresată premierului Marcel Ciolacu, Organizația Patronală a Hotelurilor şi Restaurantelor (HORA) își declară îngrijorarea privind modul în care se anulează măsurile bune în România.

“Nu înțelegem măsura absurdă prin care s-a decis acordarea de tichete de masă și în bani și vă solicităm domnule premier, Marcel Ciolacu, să păstrați tichetele de masă așa cum sunt ele în România de peste 25 de ani, pe cardurile specifice de tichete pe care le folosesc deja peste 3 milioane de angajați. Nu creați o situație riscantă în care să fie pusă sub semnul întrebării singura masă certa a 3 milioane de oameni!”, se arată în document.

Elena Șerban nu s-ar vedea făcând altceva decât presă. După ce a studiat Mass Media și Publicitate la SNSPA, a mers direct către televiziune în 2003. A fost, pe rând, reporter, redactor, productor ... vezi toate articolele