Creşte vârsta de pensionare pentru femei! Marius Budai a spus exact momentul

spot_img

Creşte vârsta de pensionare pentru femeile din România, a anunțat Ministrul Muncii. Astfel, Marius Budai a spus exact momentul când se va egaliza pensionarea între femei și bărbați.

Creşte vârsta de pensionare pentru femei! Marius Budai a spus exact momentul

După cum se știe, pentru a beneficia de pensia pentru limită de vârstă, o persoană trebuie să fi atins vârsta standard de pensionare și să fi contribuit la sistemul public de pensii o anumită perioadă minimă de timp. Ministrul Muncii, Marius Budăi, a oferit detalii despre vârsta de pensionare în cazul femeilor din România și cum se va schimba aceasta.

Acum, vârsta standard de pensionare pentru femei este de 61 de ani și 6 luni și va crește treptat până la egalizarea vârstei de pensionare la 65 de ani.

„Este un lucru asumat prin PNRR. Vârsta de pensionare la femei creşte oricum în baza legii actuale 263 şi va ajunge la 63 de ani, după care va urma o etapă unde va fi egalizare la 65 de ani, dar nu dintr-o dată. Se va întâmpla etapizat, deci probabil va fi undeva prin 2030”, a mai precizat ministrul Muncii, Marius Budăi la Sinteza Zilei de la Antena 3.

Pentru bărbați, vâsta standard de pensionare este 65 de ani

Pentru bărbați, vârsta standard de pensionare este de 65 de ani. Stagiul minim de cotizare este de 15 ani atât pentru femei, cât și pentru bărbați.

Stagiul complet de cotizare pentru femei este de 31 de ani și 6 luni și va crește treptat până la 35 de ani până în luna ianuarie 2030. Stagiul complet de cotizare pentru bărbați este de 35 de ani.

„Le-am explicat de ce nu poate există o sustenabilitate a sistemului de pensii din România. Le-am explicat că noi în România avem în ţări Uniunea Europeană între 4-5 milioane de cetăţeni români care au fost pregătiţi în România pe cheltuiala României, contribuie la PIB-ul altor ţări şi contribuie la sistemele de pensii de acolo şi nu în România.

I-am întrebat şi pe tehnicienii şi pe comisarii din Uniunea Europeană dacă în România este pensia minimă 200 de euro şi salariul minim este 300 de euro pe net, dacă dumnealor ar putea trăi cu 200 sau 300 de euro pe lună”, a mai spus Budăi.


spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Cele mai noi ștri
spot_img
spot_img

Citește și

Cele mai noi ștri
Știri din aceeași categorie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.