SPORT

Cristina Neagu a intrat în istoria Ligii Campionilor. Românca a marcat 1.000 de goluri

Cristina Neagu a intrat în istoria Ligii Campionilor. Românca a marcat 1.000 de goluri

Cristina Neagu a intrat în istoria Ligii Campionilor. Românca a marcat 1.000 de goluri. Ea a câştigat titlul de cea mai bună handbalistă a lumii în anii 2010, 2015, 2016 şi 2018.

Înaintea meciului, Cristina Neagu avea 995 de goluri marcate, astfel că avea nevoie să marcheze cinci goluri pentru a intra în istoria Ligii Campionilor.

Românca a avut nevoie de 58 de minute şi 33 de secunde pentru a marca cele cinci goluri de care avea nevoie pentru a intra în topul jucătoarelor de 1000 de puncte din Liga Campionilor la handbal feminin.

Astfel, Cristina Neagu a devenit a treia jucătoare din istorie care reuşeşte să ajungă la 1.000 de goluri, după Anita Gorbicz (Ungaria) şi Jovanka Radicevic (Muntenegru), potrivit digisport.ro.

Cristina Neagu este singura handbalistă din istoria acestui sport recompensată de patru ori cu titlul de „Cea mai bună handbalistă IHF a anului”.

Cristina Neagu mai are în palmares un titlu de campionă a Champions League (2015 cu Buducnost), şapte titluri de campioană a României, patru Cupe ale României, trei Supercupe ale României, patru titluri de campioană în Muntenegru, patru Cupe ale Muntenegrului, medalie de bronz la Campionatul European, precum şi medalie de bronz la Campionatul Mondial.

În cursul zilei de duminică, 22 ianuarie, CSM București a jucat în deplasare meciul cu Bietigheim, în cadrul etapei cu numărul 12 din Grupa A a Ligii Campionilor la handbal feminin.

CSM București a învins cu scorul de 27-25, după ce l-a pauză a condus în Germania cu scorul de 15-12.

În urma acestei victorii, CSM București se află pe primul loc în Grupa A a Ligii Campionilor, cu 21 de puncte, după cele 12 etape disputate până acum. Podiumul este completat de către Kristiansand, cu 19 puncte, și Odense, cu 14 puncte.