NEWS

CSM o acuză pe Clotilde Armand de presiuni asupra judecătorilor

CSM o acuză pe Clotilde Armand de presiuni asupra judecătorilor
sursa: INQUAM PHOTOS, George Călin

După ce primarul sectorului 1 a făcut mai multe declarații în legătură cu judecarea procesului său, CSM o acuză pe Clotilde Armand de presiuni asupra judecătorilor. Magistrații se revoltă împotriva modului în care edilul a făcut presiuni publice chiar în ziua deliberării. Este vorba despre dosarul în care Clotilde Armand este acuzată de Agenția Națională de Integritate de incompatibilitate.

CSM o acuză pe Clotilde Armand de presiuni

Acuzațiile lansate de Clotilde Armand în urma pierderii acestui proces au provocat revolta Consiliului Superior al Magistraturii. Secția pentru Judecători a transmis că afirmațiile primarului Sectorului 1 depășesc limita admisibilă a unor critici obiective care sunt permise în discursul public şi încalcă independenţa judecătorilor.

„Secţia pentru judecători a constatat că afirmațiile formulate, prin care se susţine că instanţele judecătoreşti, în general, şi o curte de apel nominalizată se află sub control politic, iar dosarele sunt repartizate şi soluţionate sub influenţă politică, reprezintă aspecte de fapt de o mare gravitate, prezentate public ca fiind reale, fără o bază factuală, depășesc limita admisibilă a unor critici obiective care sunt permise în discursul public şi încalcă independenţa judecătorilor, afectând imaginea justiţiei.

Intruziunea în independenţa judecătorilor a fost cu atât mai accentuată cu cât afirmaţiile doamnei primar au fost exprimate şi mediatizate în aceeaşi zi în care cauza în care era parte se afla în pronunţare, fiind un mijloc de presiune publică asupra completului de judecată şi a instanţei în ziua deliberării asupra soluţiei pronunţate în cauză.

Totodată, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii asigură întregul corp al judecătorilor că își va exercita constant prerogativa constituțională a apărării independenței acestora conform statutului constituțional, în raport de orice intruziune sau presiune nepermisă”, arată Consiliul Superior al Magistraturii, conform Hotnews.

Clotilde Armand își reia acuzațiile

Drept răspuns la mesajul magistraților, Clotilde Armand și-a reluat acuzațiile privind presupuse abuzuri comise în legătură cu judecarea dosarului său de către Curtea de Apel București.

„Eu am încredere în justiție, dar nu am încredere în ticăloșii din justiție. PNL și PSD au început campania electorală, iar primarii USR sunt vânați.
Știți ce se întâmplă acum? Hoții sunt scăpați de dosare penale. Ce face PSD-PNL cu mine e o caricatură de dosar în plină campanie electorală”, a susținut primarul Sectorului 1 la Digi24.

Primarul Sectorului 1 a mai acuzat că judecătoarea care s-a ocupat de cazul său a fost schimbată din complet luni nejustificat, la fel cum ar fi fost schimbați și procurorii de caz.

„Sunt mai multe erori judiciare. Au schimbat trei procurori până au găsit pe cineva care să semneze actele de urmărire împotriva mea. Am întrebat cum au putut fi schimbați procurorii de caz, am facut plângeri la Inspecția Judiciară, nu am primit niciun răspuns. (…)
Este penibil ce acuză ANI”, a mai susținut Clotilde Armand.

Elena Șerban nu s-ar vedea făcând altceva decât presă. După ce a studiat Mass Media și Publicitate la SNSPA, a mers direct către televiziune în 2003. A fost, pe rând, reporter, redactor, productor ... vezi toate articolele
Parteneri
Profesor de la Universitatea București, îmbrăcat în femeie în fața studenților. Postarea devenită virală pe internet
Profesor de la Universitatea București, îmbrăcat în femeie în fața studenților. Postarea devenită virală pe...
Aceasta este cea mai veche gară din lume. Are peste 200 de ani și sute de mii de turiști o vizitează
Aceasta este cea mai veche gară din lume. Are peste 200 de ani și sute...
Ion Cristoiu: Joe Biden a fost victima unui complot din partid. Va fi obligat să demisioneze şi de la Casa Albă. Kamala Harris se comportă deja ca succesoare. Trump nu va câştiga
Ion Cristoiu: Joe Biden a fost victima unui complot din partid. Va fi obligat să...
Cum poți păstra boabele de cafea proaspete timp de 12 luni. Trucul pe care trebuie să-l știe iubitorii de cafea
Cum poți păstra boabele de cafea proaspete timp de 12 luni. Trucul pe care trebuie...
De ce s-a despărțit, de fapt, Adriana Bahmuțeanu de George. Adevăratul MOTIV. Nu a putut trece peste asta. ''E păcat!''
De ce s-a despărțit, de fapt, Adriana Bahmuțeanu de George. Adevăratul MOTIV. Nu a putut...
Vacanța în Grecia a unor români s-a transformat într-un coșmar. Au ajuns la cazare, dar au descoperit că nu unde să doarmă
Vacanța în Grecia a unor români s-a transformat într-un coșmar. Au ajuns la cazare, dar...
Criză la nivel global provocată de o eroare de funcţionare a mii de sisteme Microsoft. Bănci, posturi TV, companii aeriene cad unele după altele şi au operaţiunile blocate. Cine este responsabil
Criză la nivel global provocată de o eroare de funcţionare a mii de sisteme Microsoft....
Cine este femeia din Râmnicu Vâlcea care a reuşit să transforme un magazin deschis în anii '90 într-un imperiu cu 120 de magazine, fabrici şi afaceri de sute de milioane de lei
Cine este femeia din Râmnicu Vâlcea care a reuşit să transforme un magazin deschis în...
Stațiunea din România unde turiștii nu vor să meargă. E foarte populară, dar condiții sunt oribile
Stațiunea din România unde turiștii nu vor să meargă. E foarte populară, dar condiții sunt...
Cutremur total în UE. Ungurii au ajuns stăpânii Europei. S-a pus blocadă pe bani
Cutremur total în UE. Ungurii au ajuns stăpânii Europei. S-a pus blocadă pe bani
Problema care ne va goli buzunarele. Situația devine critică
Problema care ne va goli buzunarele. Situația devine critică
Alexandru Rafila a dat lovitura. Averea ministrului Sănătăţii a explodat după ce companiile unde avea sute de mii de lei investiţi au făcut spectacol pe bursă
Alexandru Rafila a dat lovitura. Averea ministrului Sănătăţii a explodat după ce companiile unde avea...
„Sunt unele luni în care nu îmi permit să am o relaţie. Şi nu câştig puţin”
„Sunt unele luni în care nu îmi permit să am o relaţie. Şi nu câştig...
Cum au fost păcăliți pensionarii. Abia acum s-a aflat
Cum au fost păcăliți pensionarii. Abia acum s-a aflat
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!
Ce pensie vei primi dacă ai lucrat 15 ani cu carte de muncă
Ce pensie vei primi dacă ai lucrat 15 ani cu carte de muncă
Ținuta sclipitoare cu care Gina Pistol s-a afișat pe platourile de filmare de la MasterChef. ”Pur și simplu strălucești”
Ținuta sclipitoare cu care Gina Pistol s-a afișat pe platourile de filmare de la MasterChef....