PAPARAZZI

Cum merge cea mai bogată femeie din România la o întâlnire cu familia. ”Mama Catena”, Anca Vlad, apariție aparte în Parcul Herăstrău | EXCLUSIV PAPARAZZI

Cum merge cea mai bogată femeie din România la o întâlnire cu familia. Mama Catena Anca Vlad apariție aparte în Parcul Herăstrău | EXCLUSIV PAPARAZZI

Anca Vlad, deținătoarea brandului Catena, considerată cea mai bogată femeie din România, a fost fotografiată de paparazzi MediaFlux, care au remarcat-o din momentul în care Bentley-ul său a fost parcat în zona parcului Herăstrău.

Anca Vlad este singurul nume din România care apare în lista 50 over 50, care include personalități din domeniul artistic, precum Judi Dench și Donatella Versace, din economie, precum Kristalina Georgieva (șefa FMI), Christine Lagarde (președinta BCE) și Ursula von der Leyen (președinta CE), sau medical, precum Ozlem Turecy (fondatoarea BioNTech) și Sarah Gilbert, care a dezvoltat vaccinul Oxford, AstraZeneca.

Cea mai bogată femeie din România la o întâlnire cu familia. Ținuta Ancăi Vlad a atras toate privirile 

Anca Vlad deține Grupul Fildas Catena, cel mai mare jucător de pe piața autohtonă de retail farmaceutic, care cuprinde rețeaua de farmacii Catena și compania de distribuţie de medicamente Fildas Trading.

Tot Anca Vlad deține și un elegant Bentley cu șofer, cu care a mers ieri în Parcul Herăstrău, profitând probabil de vremea frumoasa de toamnă, pentru o întâlnire cu familia.

Nu doar mașina a atras atenția – și paparazzilor, dar și trecătorilor, ci și ținuta ”mamei Catena”, una desigur elegantă, dar și extrem de îndrăzneață. Femeia de afaceri a profitat de drumul până în locul stabilit cu familia pentru întâlnire ca să vorbească la telefon, vizibil preocupată de conversație.

Ghid și traducător în facultate

Conform biografiei sale, Anca Vlad a fost elevă a liceului C.A. Rosetti din București, iar în 1976, se îndrepta către Academia de Studii Economice, secția Relații Economice Internaționale.

A început să lucreze încă din timpul facultății ca ghid și traducător, iar în 1980 era repartizată la o companie din industria lemnului.

Timp de șapte ani a activat în exportul de mobilă, iar în timpul liber și concedii revenea la jobul de traducător. Anca Vlad își oferea serviciile cu precădere la conferințele internaționale care avea ca subiect chimia ori domenii asemănătoare ei.

În 1987, a obținut un job la Camera de Comerț a României, ca director pentru o companie străină și a profitat de această șansă.

De la 7 angajați la 6400

Când a apărut Decretul 54, primul act normativ care permitea înființarea unei firme private, aceasta nu a stat pe gânduri și a decis să înființeze un birou de marketing care oferea servicii de consultanță. Primul client a apărut după 6 luni și era un afacerist cu care mai lucrase în trecut.

După 1990, i-a venit ideea să înființeze o societate comercială care să facă distribuție de produse farmaceutice umane, respectiv veterinar și așa a apărut compania Fildas Trading SRL.

În 1991, business-ul Ancăi Vlad avea 7 angajați. În prezent, grupul are peste 6.400 de angajați, fiind cel mai mare angajator din domeniul farmaceutic din România. Rețeaua de farmacii Catena numără peste 750 de unități, iar Fildas Trading are 14 centre logistice pentru depozitarea și distribuția de produse farmaceutice.

Cunoscută pentru acțiunile caritabile

Grupul Fildas Catena se implică în acțiuni sociale și de caritate, sprijinind mai multe fundații, printre care: „Salvați Copiii! – România”, Fundația OvidiuRo (având obiectiv ca fiecare copil sărac să beneficieze de educație) și Light into Europe (o fundație de caritate româno-britanică, ce susține dezvoltarea de proiecte dedicate copiilor și tinerilor cu deficiențe senzoriale).

De asemenea, Anca Vlad s-a remarcat și ca o susținătoare a artiștilor români, una dintre preocupările sale fiind Galeria de Artă Contemporană Senso.

Sunt binecunoscute și contribuțiile grupului Fildas Catena la cunoscutul eveniment caritabil ”Gala Brazilor de Crăciun”

 

malina@mediaflux.ro Absolventă de Drept, dar atrasă iremediabil de jurnalism. Un drum lung, greu, dar întotdeauna frumos, fie că a fost vorba de jurnalism ... vezi toate articolele