LIFESTYLE

Cum păstrezi pentru mai mult timp în stare perfectă buchetele de flori. Trebuie să pui neapărat asta în glastră

Cum păstrezi pentru mai mult timp în stare perfectă buchetele de flori. Trebuie să pui neapărat asta în glastră

Luna februarie și martie sunt recunoscute pentru numărul mai mare de buchete de flori primite sau oferit în această perioadă. Totuși, există o întrebare pe limba tuturor cu privire la cum faci florile să reziste pentru mai mult timp. Există o serie de secrete rapide și simple pe care florarii le folosesc pentru a prelungi durata de rezistență a florilor tăiate.

Cum păstrezi pentru mai mult timp în stare perfectă buchetele de flori

Cel mai des cumpărătorii deleagă vină pe factorii externi, precum condițiile meteo extreme sau calitatea florilor achiziționate de la vânzător. Deși este adevărat că aceste două exemple influențează durata timpului în care o floare se ofilește, contează mai mult modul în care florile sunt tratate după cumpărare.

Primul pas, pregătirea vasului

Este foarte important că vasul în care vor fi așezate florile să fie curat. Acesta trebuie să fie spălat foarte bine cu apă caldă și detergent pentru a înlătura bacteriile și particulele de praf.

Mai mult, nu așezați florile cu tot cu ambalaj, legate cu fundă sau alte accesorii, deoarece acestea le sugruma.

Cum trebuie tăiate cozile florilor?

Cozile florilor trebuie tăiate aproximativ 2 centimetri, înainte de a fi așezate în vas. Tăierea se va face oblică, respectând un unghi de aproximativ 45 grade. Cuțitul sau foarfeca trebuie să fie ascuțite, pentru a nu strivi codița.

Nu rupeți cozile, deoarece veți altera capacitatea lor de a se hidrata. În primele ore de la așezarea în vaza cu cozile tăiate, florile își trag cea mai mare cantitate de apă, fiind esențială – că și în cazul oamenilor- pentru a rezistă cât mai mult.

Tăierea coditelor trebuie efectuată prin scufundarea florilor în apă. Unul din motivele pentru care florile se ofilesc mai repede este contactul cu aerul. Pentru a evita că asta să se întâmple, taie cozile florilor atunci când sunt scufundate în apă sau țînându-le sub un jet de apă.

Nicio frunză nu trebuie să atingă apă în care stau florile, deoarece frunzele sunt purtătoare de bacterii și în acest fel se accelerează ofilirea florii. Îndepărtați frunzele din partea inferioară a tulpinii. Pentru siguranță, folosiți mai puțină apă în vas, cu mențiunea că florile trebuie să fie verificate mai des pentru a nu rămâne fără apă.

Schimbați apă din vas la două zile

În acest fel, se evita perpetuarea bacteriilor și florile, acestea se pot hidrata corect, în continuare. Mai mult, odată cu schimbarea apei, trebuie tăiată din nou tulpina.

Mențineți o temperatura optimă în camera în care stau florile pentru a rezista mai mult. De asemenea, camera trebuie să fie aerisită în fiecare zi pentru că florile să se mențină cât mai proaspete.

O baie cu apă rece poate revigora florile care și-au înclinat capul și par a se ofili. Scufundați-le în apă rece timp de minim 30 de minute, iar apoi repetați procedeul tăierii cozilor. Odată reașezate în vaza cu apă proaspătă, florile vor recăpăta tonusul.

Atenție în ce combinație așezați florile în vaza! Florile trebuie așezate în vase în funcție de tipul lor de flori.

toma@mediaflux.ro Toma Enescu are o pasiune pentru presă, poezie și politică. Îi place să fie informat și este mereu la curent cu ce se întâmplă în spațiul ... vezi toate articolele