NEWS

Cum va arăta iPhone 14. Va avea un design complet nou

Cum va arăta iPhone 14. Va avea un design complet nou

iPhone 14 va avea un design complet nou, susţin surse anonime citate de Bloomberg, acestea precizând că Apple vrea să ”rupă” tradiția update-urilor majore din trei în trei ani și să schimbe modelul mai rapid.

Astfel, iPhone14 urmează să fie complet diferit față de modelele care şi-au bazat construcţia pe principiile trasate de iPhone X în urmă cu 4 ani.

Coroborând cu alte informaţii, scrie news.ro, bretonul ar urma să fie înlocuit cu o perforaţie care să găzduiască direct în ecran camera frontală şi componentele care stau la baza sistemului Face ID.

Practic, Apple va face ceea ce smartphone-urile cu Android au deja de mai mulți ani: ecran perforat pentru camera frontală.

În cazul iPhone-ului, această trecere este mai dificilă decât la telefoanele cu Android, pentru că iPhone foloseşte sistemul Face ID, care nu există la niciun alt telefon de pe piaţă. Face ID este compus din mai multe componente, printre care un proiector şi o cameră cu infraroşu, toate găzduite, până acum, de bretonul de deasupra ecranului.

O altă schimbare vehiculată pentru iPhone 14 este revenirea sistemului de autentificare cu amprenta, Touch ID, însă, de data aceasta, integrat şi el în ecran. Revenirea lui Touch ID are legătură cu faptul că Face ID nu funcţionează când utilizatorul poartă mască, fiind o alternativă la acesta.

[email protected] Bogdan Coroamă este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Univerității Hyperion. Și-a început cariera în presă în anul ... vezi toate articolele