NEWS

Cum va fi vremea la începtul lunii septembrie. Prognoză meteo total neașteptată

Cum va fi vremea la începtul lunii septembrie. Prognoză meteo total neașteptată
sursa foto: Antena 1

Directorul ANM, Elena Mateescu, a vorbit despre cum va fi vremea la începtul lunii septembrie. Conform acesteia, se vor înregistra temperaturi mult peste medie, iar toamna va fi una târzie.

Vremea la începtul lunii septembrie, temperaturile înregistrate, va fi una care ne va da în continuarea bătăi de cap.

„Într-adevăr, încă o săptămână caldă, practic până la sfârșitul acestei veri, deci până pe 31 august vom vorbi de temperaturi care vor caracteriza o vreme caniculară, chiar 35-36 de grade. Am înregistrat la București deja 37 de grade Celsius la umbră, 41 de grade temperaturi resimțite astăzi în același ecart al valorilor de temperaturi. De luni, valul de căldură se va intensifica și va fi de interes și pe parcursul săptămânii viitoare, la debutul acesteia, când vom vorbi chiar de valori de până la 38 de grade la umbră, în sudul extrem”, a explicat Elena Mateescu.

Acest lucru va determina, a mai explicat șefa ANM, ca și disconfortul termic să fie unul în creștere și în accentuare de la o zi la alta.

În partea de vest, sud, sud-est și est a țării, indicele temperatură-umezeală va putea depăși pragul critic de 80 de unități, astfel încât vom resimți atât căldura dimineţii, dar și pe parcursul nopților, pentru că și nopțile vor fi unele tropicale, când minimele vor depăși valori de 20 de grade, chiar vor atinge 24 de grade Celsius.

Apoi, este posibil ca și prima jumătate, cel puțin, a lunii septembrie, așa cum arată și estimările la nivelul zonei țării noastre, să înregistreze temperaturi peste media climatologică și să vorbim și în debutul lunii septembrie, deci în debutul toamnei, de valori care pot depăși pragul unei zile de vară, de 25 de grade Celsius.

„Până atunci însă, vara 2023 și în zona țării noastre a adus în fiecare lună recorduri din punctul de vedere fie al fenomenelor meteorologice extreme, specifice condițiilor de instabilitate atmosferică, fie din punctul de vedere al valului de căldură persistent și în intensificare, așa cum este şi această situație din 17 august până posibil spre 31 august”, a spus Elena Mateescu, directorul ANM, la Antena 3 CNN.