NEWS

Cum voia Gruparea ”Vlad Țepeș” să schimbe România în ”Geția”. Șeful ”statului major” paralel, acuzat de trădare GALERIE FOTO

Gruparea ”Vlad Țepeș” voia să schimbe România în ”Geția”. Pentru asta, membrii comandamentului aveau un plan concret și chiar au făcut demersuri. Mai mult, erau clienți obișnuiți ai ambasadei Rusiei.

Cum voia Gruparea ”Vlad Țepeș” să schimbe România

Comandamentul „Vlad Țepeș”, din care fac parte cele șase persoane reținute de DIICOT sub acuzația de trădare, urmărea întoarcerea la un sistem de guvernare cu un partid unic, eliminarea „agenților diversioniști”, refacerea legăturilor cu Federația Rusă și China, inclusiv recuperarea teritoriilor din Ucraina.

În același timp, gruparea propunea și o structură de conducere formată și din „consilii ale bătrânilor” sau „comitete ale moșilor”.

Este vorba de gruparea intitulată „Statul Major al Comandamentului Vlad Țepeș”. Procurorii susțin că gruparea ar fi dorit retragerea României din NATO, desființarea partidelor politice, instalarea unui nou Guvern, înlăturarea tuturor angajaților din instituțiile statului, adoptarea unei noi constituții, schimbarea numelui țării, a drapelului și imnului.

În același timp, SRI a arătat că gruparea a fost ajutată de doi diplomați ruși, declarați indezirabili între timp – atașatul militar al Rusiei la București și adjunctul său.

Pe site-ul grupării există și un apel al generalului în retragere Radu Theodoru, în vârstă de 101 ani, suspect în dosarul de trădare și folosit drept imaginea grupării.

Planul pentru ”Geția”

În acest apel există mai multe cerințe pentru politicieni, pe care le redăm mai jos așa cum au fost formulate pe site-ul Comandantului „Vlad Tepeș”:

  • să schimbe imediat sistemul slugo-statului actual;
  • să înlocuiască conducerea Băncii Naționale;
  • să formeze un guvern de criză din specialiști, specialiști certificați prin opera lor tehnico-științifică, realizările lor practice și experiența de organizare și conducere;
  • să anuleze toate legile anti-românești din economie, învățământ, administrație, sănătate și cultură;
  • să proclame neutralitatea României; să refacă sistemul alianțelor tradiționale reciproc avantajoase;
  • să abroge relațiile subalterne cu Ucraina;
  • să reia relațiile economice, culturale cu Rusia, China și Iran;
  • să recupereze teritoriile istorice răpite silnic de Ucraina, sau prin trădarea alogenilor din conducerea slugo-statului zis român;
  • să antameze negocieri cu Federația Rusă pentru anularea pactului Ribbentrop-Molotov;
  • Eliminați drastic din spațiul politic eșecurile compromise ale vechiului regim, nulitățile cameleonice, agenții diversioniști;
  • Impuneți în partidele și asociațiile voastre demersul pentru unire într-un partid politic capabil să-și asigure o majoritate lejeră necesară realizării unui program de țară, măcar pe timp mediu.

Tot pe site-ul grupării mai exista o altă formulă de organizare propusă pentru „Geția”, ceea ce indică faptul că urma ca România să își schimbe numele în „Geția”.

Aceștia propuneau 9 ministere (printre care Ministerele Dreptății, Omului sau Gliei), un sfat al înțelepților, alcătuit din 13 membri și un delegat „cu treburile externe ale Geției” sau consiliul bătrânilor, alcătuit din 130 de bătrâni, dar și comitete locale ale moșilor, alcătuite din 1.300 de moși. „Fiecare înțelept transmite la 10 bătrâni informații și la rândul lui primește informații de la cei 10 bătrâni din teritoriu”, explică reprezentanții grupării, conform Digi24.

Șeful ”statului major” paralel, acuzat de trădare

Adrian Robertin Dinu este unul dintre cei șase suspecți reținuți joi de DIICOT pentru trădare, acuzați că aveau un ”stat major paralel”, se întâlneau cu agenți ruși pentru a negocia ieșirea României din NATO și au mers la Moscova.

Aducerea la Curtea de Apel de Bucuresti a celor 6 persoane cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat și trădare
sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Dinu este fondatorul Statului Major al Comandamentului „Vlad Țepeș” și a fost reținut alături de Ștefan Mateescu, Raul-Mihail Lupu, Georgică-Cristian Atitiene, Radu Pompiliu Șofran și Marius Semeniuc. Grupul era organizat ca o structură militară cu stat major, susțin procurorii. Este, alături de Marius Semeniuc și Ștefan Mateescu, unul dintre liderii grupării reținute de DIICOT, conform surselor G4Media.

Într-un clip din 10 octombrie 2024, publicat pe TikTok, cu o lună și jumătate înainte de primul tur al alegerilor prezidențiale, Dinu vorbea despre cum votul oamenilor este inutil pentru că ”la butoanele STS-ului sunt stăpânii coloniei prin sclavii de serviciu”:

”Nu există decât o singură variantă, soluția este cea propusă de noi, recte statul major al comandamentului ”Vlad Țepeș”. Sistemul trebuie ras, tuns, tăiat răul de la rădăcină. Cu alte cuvinte, toți care au fost în politică și sistem de forță, de justiție, de injustiție socială (…) la 1 milion, două de români buni, cum spunea Horia, de bună credință cum spun eu putem să radem tot, repet, având binecuvântarea Federației Ruse. Restul e can-can”.

Dinu vorbește adesea în numele unui ”stat major” paralel, al ”Comandamentului Vlad Ţepeş”, condus de generalul în rezervă Radu Theodoru (101 ani), suspect de asemenea în dosarul DIICOT făcut public joi. Pe site-ul ”comandamentului” sunt publicate mai multe articole pro-Stalin și pro-Petru Groza.

Membrii grupării Comandamentul „Vlad Țepeș” sunt clienți obișnuiți ai ambasadei Rusiei, după cum se vede în mai multe fotografii apărute în mediul online de-a lungul timpului. O parte dintre ei, inclusiv generalul în retragere Radu Theodoru, au fost surprinși în repetate rânduri la evenimente de la ambasada rusă, la unele dintre ele participând și Diana Șoșoacă, ori în compania celor doi diplomați ruși expulzați din România.

Elena Șerban nu s-ar vedea făcând altceva decât presă. După ce a studiat Mass Media și Publicitate la SNSPA, a mers direct către televiziune în 2003. A fost, pe rând, reporter, redactor, productor ... vezi toate articolele