Ministerul de Finanțe desfășoară cursuri online pentru sistemul E-factura după ce mai multe probleme și nereguli au fost semnalate de utilizatori în ultima lună.
La trei săptămâni de la lansarea E-factura, Ministerul Finanțelor anunță o serie de webinarii (cursuri online) pentru reprezentanții mediului privat, pentru a „face această tranziție mai accesibilă”.
Asta după ce primul ghid lansat de Ministerul Finanțelor în colaborare cu ANAF pentru folosirea platformei E-factura a fost publicat abia la începutul lui decembrie.
„Orice schimbare vine la pachet cu o perioadă de adaptare, care poate necesita timp și efort. În tot acest proces, mizăm că o colaborare strânsă va face această tranziție mai accesibilă.
Tocmai de aceea, organizăm o serie de webinarii în care să răspundem tuturor întrebărilor care apar pe tema implementării e-Factura. Echipa MF/ANAF va oferi sprijin personalizat, adaptat nevoilor și întrebărilor specifice.
Cele 2.000 de locuri la webinariile din 23 și 25 ianuarie s-au epuizat în doar câteva ore.
În aceste condiții, pentru a ne asigura că toți cei interesați au posibilitatea să participe, organizăm alte două webinarii pe 7 și pe 8 februarie. Tematica prezentată va fi aceeași, astfel că este suficient să vă înscrieți la unul singur. Cele mai frecvente întrebări, însoțite de răspunsuri, vor fi preluate și integrate în materiale de informare pe care le vom publica ulterior”, a anunțat Ministerul de Finanțe, conform Protv.
Pentru a participa la aceste cursuri online, vă puteți înscrie accesând LINKUL.
Ministerul Finanțelor a mai făcut următoarele precizări privind desfășurarea cursurilor:
Prin continuarea procedurii de înregistrare sunteţi de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal în conformitate cu prevederile Regulamentului (UE) 2016/679 (Regulamentul general privind protecţia datelor).
Menţionăm că seminarele sunt înregistrate.
REGULI PENTRU BUNA DESFĂŞURARE A SEMINARELOR:
1. Accesaţi link-ul de participare cu cel puţin 5 minute înainte de începerea seminarului;
2. În timpul seminarului microfoanele participanţilor vor fi închise de moderator.
3. Întrebările vor fi adresate doar în timpul sesiunii de întrebări şi răspunsuri.
4. În timpul sesiunii de întrebări şi răspunsuri vă puteţi înscrie pentru adresarea întrebărilor fie prin ridicarea mâinii (raise hand), moment în care, în funcţie de numărul de întrebări, moderatorul vă va porni microfonul, fie prin intermediul funcţiei Q&A disponibilă pe platforma video.
5. La întrebările din cadrul sesiunii de întrebări şi răspunsuri se va răspunde în plen, în funcţie de numărul şi de complexitatea acestora.