SPORT

Cutia misterioasă care va fi deschisă după înmormântarea lui Pele. Toată Brazilia așteaptă momentul

Cutia misterioasă care va fi deschisă după înmormântarea lui Pele. Toată Brazilia așteaptă momentul

Legendarul jucător brazilian Pele s-a stins la finalul anului la vârsta de 82 de ani, după o luptă îndelungată cu o boală necruțătoare. marele sportiv a fost condus astăzi pe ultimul drum, dar toată Brazilia e cu gândul la cutia misterioasă care va fi deschisă după înmormântarea lui Pele.

Mai multe persoane au dezvăluit că Pele ar fi lăsat o cutie de culoare neagră în vestiarul celor de la Santos în urmă cu 48 de ani și nimeni nu știe încă ce se află acolo.

Cutia misterioasă care va fi deschisă după înmormântarea lui Pele. Fanii sunt nerăbdători să afle ce le-a lăsat fotbalistul

Cheia de la această cutie misterioasă se află la familia fostului fotbalist și o decizie în cazul deschiderii sale va fi luată abia după înmormântarea sa.

„Am fost în vestiarul celor de la Santos și nimeni nu stătea pe locul lui Pele. Are un spațiu unde a pus niște lucruri, imediat după ultimul meci jucat la Santos. A pus ceva într-o cutie neagră pe care a încuiat-o în dulap și a transmis că poate fi deschisă doar când el nu va mai fi. Sunt curios ce găsim acolo”, a dezvăluit Gustavo Leal, antrenorul secund al clubului mexican Atletico de San Luis, la TUDN.

Clodoaldo de Santana, fost jucător la Santos, a declarat: ”Ce este acolo (în dulapul lui Pele din stadion, care a rămas închis), nu știm. De fiecare dată când cineva l-a întrebat pe Pele despre asta, el a spus „Nu, nu e nimic, nu e nimic acolo”. Nu știu ce se va întâmpla. Acest suspans trebuie să se termine, această surpriză de a ști ce a lăsat ca amintire pentru noi, fanii. Este o curiozitate uriașă”.

Regele Pele, transportat cu mașina de pompieri și aclamat de sute de mii de oameni

Pele a făcut istorie în tricoul clubului brazilian Santos, unde a jucat între 1956 și 1974. Acum, Brazilia și-a luat rămas bun de la cel mai mare fotbalist din toate timpurile. Pe o căldură infernală, sute de mii de oameni au stat la cozi interminabile  și câte 24 de ore pentru a avea ocazia de a trece măcar un moment pe la catafalcul lui Pele.

Sicriul cu trupul neînsuflețit al marelui fotbalist a fost transportat pe o mașină de pompieri, însoțită de numeroase dispozitive de poliție care creează culoar prin miile de persoane prezente pe străzile din Santos.

Cortegiul a înaintat greu în condițiile în care foarte multe persoane s-au adunat pentru a-l aplauda sau pentru a-i scanda pentru ultima ora celui pe care brazilienii il numesc „Regele Pele”.

Potrivit clubului Santos, peste 230.000 de persoane i-au adus un ultim omagiu lui Pele, în cele 24 de ore de priveghi.

Soția și foștii coechipieri ai lui Pele și-au luat rămas bun de la el pe stadionul Santos.