BREAKING NEWS: David Popovici a câștigat medalia de aur și la 100 metri liber la Campionatul Mondial de Natație

spot_imgspot_img

UPDATE 19:22: David Popovici a câștigat medalia de aur la 100 metri liber la Campionatul Mondial de Natație.
UPDATE 19:32: Campionul Mondial de Natație a înregistrat timpul 47.58 secunde, față de 47.64 secunde locul secund.

Românul a înotat pe culoarul 4, culoar destinat în mod tradițional marilor favoriți în cursele de înot. El a avut cel mai bun timp în semifinale. Americanul Caeleb Dressel, campionul olimpic în această probă, s-a retras din competiție.

„Vă iubesc pe toți și mulțumesc pentru că v-ați uitat la cursă!”, a declarat David Popovici imediat după cursă.

David Popovici, primul campion mondial la natație în bazin mare din istoria României, câștigă, la 17 ani, lunar, 7.000 de euro de la echipa de club CS Dinamo, susțin jurnaliștii de la Eurosport.

Noua revelație a înotului, la nivel mondial, care se află în aceste clipe la Budapesta unde se desfășoară Campionatele Mondiale de natație, a luptat până în vara anului trecut în culorile CSA Steaua, după care a luat decizia să treacă în barca rivală, unde, iată, înregistrează cele mai frumoase performanțe ale lui de până acum.

După ce luni a devenit campion mondial la proba 200 de metri liber stabilind un nou record mondial, ieri, 21 iunie, David Popovici s-a calificat cu primul timp în finala probei de 100 de metri liber de la Campionatatele Mondiale de natație.

VĂ RECOMANDĂM ȘI: Fenomenul David Popovici. Povestea adolescentului român care a stabilit un nou record mondial la înot

Românul a încheiat cursa cu timpul 47:13 secunde, stabilind astfel nou record mondial al juniorilor.

Finala probei de 100 metri liber este programată miercuri, la ora 19:22, și va fi transmisă de TVR 1.

Scolioza campionului mondial, David Popovici

David Popovici a început să înoate după ce medicul i-a recomandat să practice acest sport din cauza unei scolioze pe care începuse să o dezvolte. David Popovici a fost aproape să ia bronzul olimpic la Tokyo Aquatics Center în 2021. Puștiul-fenomen a terminat primul sub linia podiumului la 200 de metri liber, deși nu avea decât 16 ani și 10 luni.

Noua stea a natației mondiale, David Popovici, 17 ani, are în spate o poveste construită pas cu pas, discret, împreună cu familia și staff-ul său. După ce a explodat la Europene de juniori de la Roma, unde a obținut timpi uluitori la 100 m liber, David Popovici a intrat pe radarul internațional și a mers din performanță în performanță.

David e elev la Liceul „George Coșbuc”, bilingv, româno-englez, iar antrenorul său îl descrie ca pe un spirit umanist:

„Nu prea e atras de științele exacte, mai mult pe istorie, geografie. Chiar avem un joculeț simpatic între noi când trebuie să recunoaștem steagurile unor țări, ne contrazicem dacă e Mali sau Senegal sau Camerun. Iar «micul Google» le recunoaște imediat”, povestea antrenorul lu într-un interviu acordat acum ceva timp.

spot_img

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Cele mai noi ștri
spot_img
spot_img

Citește și

Cele mai noi ștri
Știri din aceeași categorie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.