SPORT

David Popovici s-a retras din concursul de la Wroclaw. „Nu ne asumăm niciun risc!”

David Popovici s-a retras din concursul de la Wroclaw. Nu ne asumăm niciun risc
SURSĂ FOTO: ANTENA 3 CNN

Decizie importantă în cariera lui David Popovici. Acesta a decis să se retragă din probele de 100 de metri liber şi 50 de metri fluture, programate în cea de a doua zi a „Memorialului Marek Petrusewicz” de la Wroclaw (Polonia), competiţie ce se desfăşoară în bazin de 25 de metri, informează CS Dinamo.

Sportivul legitimat la CS Dinamo nu a mai putut participa la probele de 100 de metri liber și 50 de metri fluture, după cum au informat cei de la clubul din „Ștefan cel Mare”, din cauza unei accidentări nu foarte grave.

Conform aceleiași surse, antrenorul lui David Popovici, Adrian Rădulescu, a transmis că este vorba despre o accidentare ușoară, iar decizia retragerii din concurs a venit din motivația de a nu risca anumite probleme mai mari pe viitor.

„În finala de la 50 de metri liber, de vineri seara, a făcut sosirea greşit şi a resimţit impactul la nivelul cotului. Este cel mai sigur sport dar se mai întâmplă. Echipa medicală a intervenit imediat, iar decizia a fost să-l oprim. Nu ne asumăm niciun risc. Naţionalele sunt în două săptămâni, Europenele în şase săptămâni. David s-a antrenat azi de dimineaţă, va face şi după amiază, dar este mai bine să-l protejăm”, a declarat antrenorul său, Adrian Rădulescu.

David Popovici a câştigat în prima zi proba de 200 de metri liber şi a încheiat pe locul 5 la 50 de metri liber (21,84 secunde).

Sportivul se pregătește pentru Campionatele Europene de înot în bazin scurt de la Otopeni, care vor avea loc în perioada 5-10 decembrie.

Mondial fără medalii pentru David Popovici

David Popovici își dorește să revină în forță, după eșecul de la Campionatul Mondial din Japonia, pentru care a fost aspru criticat. Amintim că acesta a bifat un Mondial fără medalii, în anul dinaintea Jocurilor Olimpice de la Paris (26 iulie 2024 – 11 august 2024).

Clasările de la Fukuoka, 4 la 200 de metri liber și 6 la 100 de metri liber, au fost surprinzătoare, în contextul în care înotătorul de la CS Dinamo a cucerit aurul, în aceste probe, anul trecut. Atât la Europene, cât și la Mondiale!

Înotătorul nostru nu s-a arătat afectat. Ba chiar a făcut o promisiune, potrivit căreia va reveni și mai puternic.

”Sunt extrem de motivat, mă simt mai puternic ca niciodată. Trebuie să iau o vacanță acum, să am grijă de corpul și de psihicul meu, dar abia aștept să mă întorc la antrenamente.

Vreau să fiu din nou cel mai rapid înotător din lume, cel mai bun, pentru că mă simt mai puternic ca niciodată”, a spus el în această vară.

Ileana Voicu Ghinea este absolventă a Facultății de Jurnalism, din cadrul Univerității Media. A debutat în presă în anul 2004, în echipa Revistei Apropo, a lucrat și pentru Revista Pro TV Magazin, ... vezi toate articolele