NEWS

De ce primirea unui cadou nepotrivit ne face să ne simțim supărați? 

De ce primirea unui cadou nepotrivit ne face să ne simțim supărați 
www.restograf.ro

De ce primirea unui  cadou nepotrivit ne face să ne simțim supărați? S-ar putea părea meschin și superficial dacă ne supără când primim un cadou nepotrivit, dar există

Oamenii pot deveni incredibil de supărați atunci când  primesc un  cadou prost ales. Având în vedere că atunci când primim un cadou ar trebui să ne simțim bine, de ce un cadou nepotrivit ne afectează negativ? Răspunsul are, probabil, mai puțin de a face cu darul în sine și mai mult cu sentimentul că persoana care vă oferă un  cadou nepotrivit nu  te  înțelege cu adevărat. Alegerea unui cadou este un mod de a spune unei persoane că te gândești la ea, că-i cunoști preferințele. Când oferim doar de complezență și vedem darul ca pe o corvoadă, devine  lipsit de sens.

Dăruirea și cumpărarea

Există o mare diferență între a cumpăra pentru cineva ceva și a face cadouri. A face un cadou înseamnă a anunța pe cineva  că contează suficient pentru tine încât ești dispus să cauți și să  găsești ceva care i se potrivește. Un cadou spune că fie cunoști persoana, fie vrei să cunoști o persoană și ai vrea să găsești lucrul care se potrivește stilului lor.

Așa că atunci când ni se oferă un  cadou cu adevărat semnificativ și plin de grijă, ne simțim incredibil.  Când  primim ceva de la cineva care ne  înțelege în întregime sau, mai bine, când primim ceva de care nici nu știam că  avem nevoie, suntem de două ori mai bucuroși. Avem certitudinea că celuilalt îi pasă, că suntem văzuți și contăm.

Un  cadou bine ales necesită un  efort din partea celui ce oferă. A da  înseamnă a acorda atenție și a crea un contact cel  căruia îi dăruim, este o  formă de atenție în sine, un mod de a recunoaște și de a mulțumi.

Un  cadou nepotrivit

Cu toții am primit daruri nepotrivite de ziua noastră sau cu ocazia altor sărbători. Fel și fel de lucruri pe care nu le vom folosi niciodată. Practice și plictisitoare – nu rele în sine, dar nu speciale.

Ceea ce este curios este că oamenii răspund diferit atunci când primesc un cadou care nu le place. Aproximativ 30 de cupluri au participat la un studiu elaborat de echipa de la Universitatea din British Columbia și concluzia a fost că bărbații au fost cei care au oferit cadouri nepotrivite mai mult decât femeile.

Crăciunul, zilele de naștere și sărbătorile în general au devenit în mare parte o chestiune comercială, o obligație. S-a cam pierdut ideea de a oferi un cadou bun.

Gândul este tot ceea ce  contează

Daruirea de cadouri este o tradiție străveche și un moment special. Este un obicei în aproape toate societățile și, fără îndoială, are rădăcini evolutive în cooperare și reciprocitate.  Când cumpărăm  cuiva un card cadou sau  primul articol dintr-o listă „Cele mai bune cadouri pentru  Ziua Mamei”, facem cadouri fără sens, din obligație. Poate data viitoare când oferim un cadou, ne gândim la persoana căreia urmează sa-l oferim și reușim să transmitem că am încercat să-i facem o bucurie.

Parteneri
Cine sunt românii ale căror pensii vor crește și cu 90%, de la 1 septembrie. Baciu: „Majorările vor fi spectaculoase”
Cine sunt românii ale căror pensii vor crește și cu 90%, de la 1 septembrie....
Construcția fenomen din România pe care Ceaușescu a făcut-o cu gândul la invazia rușilor. Spionajul american a fost în alertă tot timpul
Construcția fenomen din România pe care Ceaușescu a făcut-o cu gândul la invazia rușilor. Spionajul...
Ce a provocat
Ce a provocat "cea mai mare pană IT din istorie" şi cât va dura repararea...
Cât de ieftine sunt, de fapt, casele în Spania. Mulți români și-au cumpărat deja locuințe cu piscină și etaj. Dai și de două ori mai puțin decât pe apartamentele din Militari, Veteranilor sau Berceni
Cât de ieftine sunt, de fapt, casele în Spania. Mulți români și-au cumpărat deja locuințe...
Dana Nălbaru şi Dragoş Bucur, anunţ după aproape 20 de ani de căsnicie: Şterge poza!
Dana Nălbaru şi Dragoş Bucur, anunţ după aproape 20 de ani de căsnicie: Şterge poza!
Sfatul zilei pentru duminică, 21 iulie 2024. Lei, lăsați-vă duși de val
Sfatul zilei pentru duminică, 21 iulie 2024. Lei, lăsați-vă duși de val
Criză la nivel global provocată de o eroare de funcţionare a mii de sisteme Microsoft. Bănci, posturi TV, companii aeriene cad unele după altele şi au operaţiunile blocate. Cine este responsabil
Criză la nivel global provocată de o eroare de funcţionare a mii de sisteme Microsoft....
„Sunt unele luni în care nu îmi permit să am o relaţie. Şi nu câştig puţin”
„Sunt unele luni în care nu îmi permit să am o relaţie. Şi nu câştig...
Cele mai norocoase zodii în toamna 2024. Vor avea parte de mulți bani și iubire adevărată
Cele mai norocoase zodii în toamna 2024. Vor avea parte de mulți bani și iubire...
Vladimir Putin a ordonat retragerea. Umilință pentru Rusia: A însemnat o batjocură
Vladimir Putin a ordonat retragerea. Umilință pentru Rusia: A însemnat o batjocură
Bătaie între Harry și William. Până unde s-a ajuns
Bătaie între Harry și William. Până unde s-a ajuns
Avertismentul comandantului suprem al forţelor NATO din Europa: Chiar şi după războiul din Ucraina, Europa şi SUA vor avea probleme cu Rusia
Avertismentul comandantului suprem al forţelor NATO din Europa: Chiar şi după războiul din Ucraina, Europa...
Alexandru Rafila a dat lovitura. Averea ministrului Sănătăţii a explodat după ce companiile unde avea sute de mii de lei investiţi au făcut spectacol pe bursă
Alexandru Rafila a dat lovitura. Averea ministrului Sănătăţii a explodat după ce companiile unde avea...
ANAF scoate tunurile grele şi face controalele masive, după ce luna trecută a realizat aproape 6.000 de verificări. Cine sunt cei vizaţi de aceste controale?
ANAF scoate tunurile grele şi face controalele masive, după ce luna trecută a realizat aproape...
Cum scapi de cel mai urât miros. Soluția este ieftină și o ai în bucătărie
Cum scapi de cel mai urât miros. Soluția este ieftină și o ai în bucătărie
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Ce a apărut pe contul de Instagram al Elenei, la câteva zile după nunta cu Ianis Hagi. Fanii au reacționat imediat. ”Atât de puri”
Ce a apărut pe contul de Instagram al Elenei, la câteva zile după nunta cu...