De ce să mănânci spanac, urzici și ceapă verde.
Pe cât sunt de colorate, pe atât sunt de nutritive și de benefice pentru organismul tău.
Primăvara este un moment excelent pentru a începe să consumăm alimente proaspete și pline de nutrienți, care pot ajuta la menținerea sănătății și a vitalității în general.
În plus, aceste alimente sunt bogate în vitamine, minerale și antioxidanți, care pot ajuta la susținerea sistemului imunitar și la prevenirea bolilor.
Ce beneficii aduc aceste alimente pentru sănătatea noastră?
VĂ RECOMANDĂM ȘI: Ultima șansă pentru locul de parcare în București. Termenul limită este vineri, 31 martie
Haide să le luăm pe rând conform celor explicate de specialistul nutriționist Wasim Nazer:
Ceapa verde este bogată în vitaminele C și K, precum și în fier și magneziu. Consumul de ceapă verde poate ajuta la reducerea inflamației în corp și poate fi benefic pentru sănătatea inimii noastre.
În plus, cine poate rezista unei farfurii cu ceapă verde, brânză, ridichi și roșii proaspete? Gustul te teleporteaza direct în copilărie, iar obiectivul tău de remodelare corporală nu va avea de suferit.
Spanacul este bogat în vitamina K, acid folic și vitamina C. De asemenea, este o sursă excelentă de fier și potasiu. Consumul de spanac poate ajuta la menținerea sănătății ochilor, a pielii și a părului, precum și la menținerea sănătății sistemului nervos. Cu un ou ochi deasupra, mărești aportul de proteine și te bucuri din nou de gustul copilăriei.
Urzicile proaspete și ștevia sunt bogate în vitaminele A și C, precum și în fier și calciu. Acestea pot ajuta la menținerea sănătății sistemului excretor și la susținerea imunității, dar îți echilibrează și nivelul de zahar din sânge.
Ştevia, loboda și salata verde sunt legume verzi cu o valoare nutrițională ridicată și un conținut scăzut de calorii. Acestea sunt bogate în vitamine și minerale, precum vitamina C, vitamina K, potasiu și calciu.
De asemenea, conțin antioxidanți puternici, cum ar fi acidul alfa-lipoic și carotenoidele, care pot ajuta la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ și la reducerea inflamației.
Toate aceste alimente cu frunze verzi sunt bogate în fibre și sărace în calorii, așa că pot ajuta la menținerea sănătății digestive și pot contribui la menținerea unei greutăți sănătoase.