NEWS

Decizia ministrului Educației privind manualele. Ce se întâmplă cu studiul Istoriei în liceu

Decizia ministrului Educației privind manualele. Ce se întâmplă cu studiul Istoriei în liceu
Sursă foto: Colaj Mediaflux/Pixabay/gov.ro

Manualele școlare nu vor dispărea, dar se vor folosi și cele digitale. Este promisiunea ministrului Educației, Daniel David. Acesta a vorbit și despre studiul Istoriei românilor care va deveni disciplină distinctă în trunchiul comun.

Ce se întâmplă cu studiul Istoriei în liceu

Joi, 13 februarie, ministrul David s-a întâlnit cu reprezentanţii Academiei Române şi ai facultăţilor de istorie.

„În urma discuţiilor şi întâlnirilor de lucru cu reprezentanţii Academiei Române şi ai facultăţilor de istorie din universităţile ţării, acceptând Memoriul serios şi responsabil al acestora, am convenit următoarele: modelul actual de predare a istoriei în liceu trebuie îmbunătăţit şi regândit.

Istoria românilor/României va deveni disciplină distinctă în trunchiul comun şi vom lucra colaborativ la programă pentru a avea un conţinut mai aerisit şi mai atractiv, inclusiv cu elemente distincte de consolidare, remediale şi relevanţă pentru viaţă a competenţelor dobândite”, a scris ministrul Daniel David.

El a mai ținut să precizeze că universităţile se vor implica mai direct şi în formarea continuă a cadrelor didactice din preuniversitar.

Manuale digitale

De asemenea, ministrul Daniel David a transmis că nu doreşte renunţarea la manualele clasice în favoarea celor digitale. El explică faptul că vede ”o complementaritate” între cele două tipuri de manuale, digitale şi tipărite, situaţie în care ponderea manualelor să difere în funcţie de domeniul studiat.

”Nu mai mergeţi numai după titlurile pe care le vedeţi în spaţiul public! Eu nu am spus că voi transforma manualele clasice în manuale digitale. Am spus că, pentru anumite domenii, avem nevoie de mai multe manuale digitale care să fie mai interactive, fără ca asta să anuleze şi existenţa manualelor clasice”, a afirmat ministrul Daniel David, joi seară, răspunzând întrebărilor primite de la cei interesaţi de activitatea Ministerului Educaţiei şi Cercetării, conform News.ro.

El a subliniat că viziunea sa este aceea că pot exista ambele tipuri de manuale, ”cu ponderi diferite, în funcţie de domeniu”.

Elena Șerban nu s-ar vedea făcând altceva decât presă. După ce a studiat Mass Media și Publicitate la SNSPA, a mers direct către televiziune în 2003. A fost, pe rând, reporter, redactor, productor ... vezi toate articolele