LIFESTYLE

Depozitarea cepei le dă bătăi de cap gospodinelor. Cum faci acest lucru în mod corect?

Depozitarea cepei le dă bătăi de cap gospodinelor. Cum faci acest lucru în mod corect

Depozitarea cepei pare să le dea multe bătăi de cap gospodinelor. Această legumă este destul de pretențioasă când vine vorba de a se păstra.

Depozitarea cepei în mod corect

Ceapa este foarte savuroasă și poate fi consumată în diferite feluri. Dacă nu este depozitată corespunzător, ceapa își pierde din proprietăți, gust și aspect. De asemenea, poate împrăștia mirosuri nu tocmai plăcute.

Ceapa este folosită pentru aproape orice fel de mâncare pregătit de gospodine. Ea aduce gust și savoare oricărui fel de preparat.

Cel mai prielnic loc de a o păstra este unul rece, uscat și întunecat. Temperatura ideală este 4 – 10 grade Celsius. Cea mai potrivită este o lădiță de lemn sau carton pentru a-i asigura o ventilație corectă, potrivit CaTine.

Ceapa are nevoie de loc aerisit în permanență pentru a nu reține umiditatea. Datorită proprietăților sale, ea este o plantă care poată să absoarbă apa într-un mod foarte rapid. Dacă nu au suficient loc în apartament pentru acest truc, poți opta pentru ceapă sub formă de ghirlandă.

Ghirlandele de ceapă nu ocupă deloc mult spațiu în bucătărie și pot decora cu ușurință orice colțișor.

Ferește-o cât de mult posibil de căldură și de soare, dar și de locurile umede. De aceea, evită să o pui în frigider sau într-un colț uitat dintr-un anumit dulap.

Dacă totuși optezi să o ții în frigider, tai-o înainte. Folosește niște pungi vidate sau recipiente din sticlă. Evită caserolele din plastic. Acesta absoarbe mirosul cepei și-l va face greu de îndepărtat.

Cristiana Cernega este jurnalist și adoră ceea ce face. Ambițioasă din fire, a reușit mereu ce și-a propus. Este absolventă a Facultății de Geografie, specializarea Geografia Turismului, din cadrul ... vezi toate articolele