BUSINESS

Doamna de 285 milioane de euro din business-ul românesc. Loredana Apreutese își dezvăluie secretul succesului

Doamna de 285 milioane de euro din business-ul românesc. Loredana Apreutese își dezvăluie secretul succesului
sursa foto: MediaFlux

Mitul bărbaților puternici care conduc companii de succes începe să se prăbușească. O demonstrează din plin Loredana Apreutese, doamna business-ului românesc, care conduce firma International Alexander Holding pe care o descrie ca fiind unicul integrator independent de servicii 4PL (transport, depozitare, logistică, producţie) cu capital 100% românesc.

Doamna de 285 milioane de euro din business-ul românesc

Recent, Loredana Apreutese, arădeancă la origine, a fost nominalizată de cei de la Forbes ca fiind una dintre cele 50 cele mai influente femei din România. La Gala Capital 100 femei de succes din 2023, ea a primit o distincție tot în acest sens, fiind considerată „probabil cea mai influentă femeie de afaceri din transporturi”.

Distincțiile primite nu sunt puțin lucru dacă luăm în considerare faptul că Loredana Apreutese este general manager al companiei de transport marfă International Alexander Holding. Cifra de afaceri  din 2023 la nivelul firmelor din grupul IAH a fost de 285 milioane de euro.

sursa foto: MediaFlux

Drumul până la această performanță nu a fost unul lipsit de obstacole. Femeia de afaceri spune că și-a urmat de mică visurile și nu a renunțat niciodată la ceea ce și-a dorit.

”Pe vremea în care eram încă în liceu, respectiv acum 20 de ani, tot ce îmi doream era să găsesc o idee perfectă, din care să fac bani şi să pot munci cu plăcere, să iubesc ceea ce fac. Şi părea complicat de pus în practică, pentru că mă întrebam ce mi-ar plăcea şi îmi răspundeam mereu că îmi plac maşinile şi casele.

Dacă derulăm şi mai mulţi ani, am fost o fetiţă care nu îşi dorea păpuşi să se joace, ci maşini, cât mai multe maşini. Eventual şi lucruri necesare pentru a le repara. 🙂 Cel mai important este că mi-am urmat întotdeauna visurile, am crezut în mine, în capacitatea mea de muncă, de ambiţie şi mi-am găsit în mod constant motivaţia de a nu renunţa niciodată la ceea ce îmi doresc.”, mărturisește Loredana Apreutese, potrivit Businessmagazine.

Am întâlnit și români fericiți
sursa foto: MediaFlux

Loredana Apreutese își dezvăluie secretul succesului

Loredana Apreutese nu este singură pe acest drum anevoios. Conduce International Alexander Holding alături de soțul său, Simion Apreutese și se simte împlinită atât ca antreprenor, dar și ca soție și mamă. Provocările nu au lipsit de-a lungul timpului.

”Nu a fost mereu simplu, au fost diverse încercări şi provocări. Dar nu am renunţat niciodată la visurile mele. Când m-am încurcat, am muncit şi mai mult şi am căutat soluţii să rămân pe linia ce mi-o doream. Însă per total, nu aş schimba absolut nimic din traseul vieţii mele. Fiecare persoană care m-a sprijinit necondiţionat sau altele care mi-au pus piedici au contribuit la ceea ce sunt astăzi şi mi-au dat forţa de a nu renunţa să fiu cine vreau să fiu.

Pas cu pas, cu multă muncă, ambiţie, încredere şi perseverenţă, m-am dus mereu în direcţia aceasta, iar astăzi, alături de soţul meu, sunt acţionar în grupul de firme International Alexander Holding şi directorul general al International Alexander, probabil cea mai mare şi stabilă companie de transport şi logistică cu capital românesc. Dincolo de latura profesională, mi-am dorit o familie unită. Şi alături de soţul meu, construiesc zi de zi. Şi ne completăm, reuşim să lucrăm împreună (şi sunt extrem de norocoasă în privinţa asta). Sunt antreprenor, soţie şi mamă. Şi da, am aspirat la asta şi sunt împlinită!”, mai spune Loredana Apreutese.

Sursă foto: Facebook

Ca orice antreprenor de succes, Loredana Apreutese are planuri de viitor ambițioase pentru afacerea sa. Deschiderea către digitalizare și sisteme informatice moderne sunt doar câteva schimbări pe care le pregătește femeia de afaceri.

”Având în vedere cum evoluează lumea, văd un avantaj că activăm în segmentul de transport şi logistică pentru că am fost continuu în mişcare şi în proces de schimbare, rezilienţă şi adaptabilitate. Tehnologia şi digitalizarea sunt elemente cheie şi suntem deschişi către schimbare şi învăţare astfel încât să evoluăm în congruenţă cu toate schimbările la care vom asista în următorii ani: transport cu drone, camioane cu combustibili alternativi, electrice sau chiar camioane ce vor circula fără şoferi ori maşini care vor zbura.

Şi nu aşteptăm schimbările, ci ne pregătim pentru ele. Suntem în curs de implementare a noi sisteme informatice, de telematică, securitate. Comunicăm şi ne întâlnim cu clienţii, furnizorii şi colaboratorii noştri pentru a valida aşteptările şi strategia pentru anii următori.”, concluzionează Loredana Apreutese.

sursa foto: MediaFlux

Afacerile familiei Apreutese

Holdingul International Alexander Holding deținut de soții Apreutese deține și site-ul iamsport.ro. În foarte scurt timp, publicația a luat cei mai buni junaliști de sport și comentatori sportivi din România în echipa sa, printre care și Costin Ștucan, făcând cifre și performanțe care se bat ușor cu celebrele siteuri de sport consacrate.

Mai mult, familia Apreutese deține și platforma Explorado.ro, primul magazin online generalist, de calibru, lansat în ultimii ani în România.

Explorado.ro a fost lansat după doi ani de dezvoltare de la zero a platformei și tehnologiilor proprii și este un proiect 100% cu capital românesc.

Companiile grupului au peste 2.700 de angajați și operațiuni în România, Ungaria, Serbia și Germania. Acestea furnizează servicii de transport rutier, servicii de transport aerian și maritim, feroviar, depozitare, managementul recipientelor (spălarea și mențenanța cutiilor), servicii express, servicii integrate de logistică, producție, e-commerce și imobiliare.

Alexander International Holding a luat ființă în urmă cu două decenii și a avut o cifră de afaceri de 200 de milioane de euro în 2021, iar în 2022 suma a ajuns la nu mai puțin de 257 de milioane de euro. Anul 2023 s-a încheiat cu 285 milioane de euro cifră de afaceri.

Parteneri
Marcel Ciolacu anunță majorări salariale de 10%. Angajații care vor primi mai mulți bani lunar
Marcel Ciolacu anunță majorări salariale de 10%. Angajații care vor primi mai mulți bani lunar
Afacerea cu care un român a dat lovitura! Ideea genială prin care ajunge să câștige și 200 de lei în doar câteva minute
Afacerea cu care un român a dat lovitura! Ideea genială prin care ajunge să câștige...
Iohannis a discutat la telefon cu Zelenski. România îmbrăţişează soluţia de pace propusă de Ucraina
Iohannis a discutat la telefon cu Zelenski. România îmbrăţişează soluţia de pace propusă de Ucraina
Anamaria Prodan a făcut marele anunţ chiar de faţă cu Ronald Gavril. Cum vor reacţiona Caciuc şi Reghecampf
Anamaria Prodan a făcut marele anunţ chiar de faţă cu Ronald Gavril. Cum vor reacţiona...
Ce să pui în dulceața de căpșuni ca să-i dai un gust divin. Îți va aduce aminte de copilărie
Ce să pui în dulceața de căpșuni ca să-i dai un gust divin. Îți va...
Sfârşit de linie: După 20 de ani în România, BRD Finance vinde tot şi încetează activitatea. Ce se va întâmpla cu toate creditele clienţilor
Sfârşit de linie: După 20 de ani în România, BRD Finance vinde tot şi încetează...
Care este noul domeniu pe care roboţii pun stăpânire. În urmă cu zece ani, nimeni nu ar fi zis că este posibil să fie atins de aceştia
Care este noul domeniu pe care roboţii pun stăpânire. În urmă cu zece ani, nimeni...
Gara din România prin care a trecut “trenul morții”. Acum a devenit monument istoric
Gara din România prin care a trecut “trenul morții”. Acum a devenit monument istoric
Gabriela Firea, în ipostaze BOMBĂ! 100% nu o recunoști când dansează seducător
Gabriela Firea, în ipostaze BOMBĂ! 100% nu o recunoști când dansează seducător
Noua regulă pentru TELEVIZIUNILE din România. Tocmai s-a dat INTRZIS de la CNA
Noua regulă pentru TELEVIZIUNILE din România. Tocmai s-a dat INTRZIS de la CNA
Reguli noi la bloc. Semnătura care devine obligatorie
Reguli noi la bloc. Semnătura care devine obligatorie
Românii vor intra în Turcia doar cu buletinul. Decizia a fost semnată de preşedintele Recep Erdogan
Românii vor intra în Turcia doar cu buletinul. Decizia a fost semnată de preşedintele Recep...
Lovitură de teatru: Dezvoltatorul de jocuri Gameloft închide studioul din Cluj. Toţi cei 136 de angajaţi sunt concediaţi
Lovitură de teatru: Dezvoltatorul de jocuri Gameloft închide studioul din Cluj. Toţi cei 136 de...
Premier în Cehia, fermier în România. Povestea omului care după ce a condus o ţară europeană a venit în ţara noastră şi a preluat o companie agricolă românească
Premier în Cehia, fermier în România. Povestea omului care după ce a condus o ţară...
O nouă fabrică în România. Se vor face angajări din toată țara
O nouă fabrică în România. Se vor face angajări din toată țara
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'
Se dau GRATIS 500 de lei. Cine primește banii
Se dau GRATIS 500 de lei. Cine primește banii
WOW! Cum arăta Gabriela Cristea, acum 20 de ani! Înaltă, slabă, cu fuste mini, făcea furori. Imagini BOMBĂ
WOW! Cum arăta Gabriela Cristea, acum 20 de ani! Înaltă, slabă, cu fuste mini, făcea...