Două județe ale României vor bubui: Se finalizează proiectul așteptat de întreaga regiune. Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, anunţă, miercuri, că stadiul lucrărilor pe şantierul Drumului Expres Brăila-Galaţi a ajuns la 90%.
În prezent, constructorul Spedition UMB lucrează la montarea tablierului metalic la podul peste râul Siret, al doilea pod hobanat ca mărime din România, după cel de la Agigea. Proiectul, finanţat prin Programul Transport 2021-2027, are o valoare de 449,42 milioane lei, fără TVA.
De menționat este că în zona Galați-Brăila se construiește și un nou aeroport. Astfel aceste două proiecte va îmbunătăți semnificativ conectivitatea între cele două județe și va contribui la dezvoltarea economică a regiunii.
„Stadiul lucrărilor pe şantierul Drumului Expres Brăila-Galaţi (10,76 km) a ajuns la 90%! Constructorul român montează la ora actuală tablierul metalic la podul hobanat peste râul Siret (al doilea pod hobanat ca mărime din România, după podul Agigea)”, a transmis, miercuri, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.
Potrivit acestuia, în şantier sunt mobilizaţi la ora actuală 150 de muncitori şi 210 utilaje.
„După finalizarea de anul acesta, DEx6 va realiza conexiunea cu Podul suspendat peste Dunăre de la Brăila”, a mai transmis Grindeanu.
Informaţia a fost transmisă şi de către directorul CNAIR, Cristian Pistol, care a oferit detalii despre podul realizat de Spedition UMB,
„Acest pod, în lungime de 307 metri, este al doilea pod hobanat din România, ca mărime, după cel de la Agigea. Drumul Expres Brăila – Galaţi are o lungime de 10,76 km, iar valoarea contractului (finanţat prin Programul Transport 2021-2027) este de 449,42 milioane lei, fără TVA”, a transmis Pistol.
Aeroportul din judeţul Galaţi va avea o suprafaţă de 250 de hectare, la care se va adăuga o zonă rezervată pentru investiţii publice de aproximativ 115 hectare.
„Am reuşit, după multe luni de negocieri şi multe drumuri la Bucureşti, să trecem de o etapă foarte importantă, şi anume obţinerea acordului de la ROMATSA, de delimitare a spaţiului aerian al aeroportului.
Nu a fost uşor, nu a fost simplu, însă am reuşit să deblocăm cea mai complicată parte din acest moment, astfel încât să putem continua studiile şi expertizele, aeroportul urmând să fie construit pe un teren aflat între Braniştea, Slobozia Conachi şi Tudor Vladimirescu.
Este un proiect extrem de important, aşteptat de milioane de oameni din Galaţi, Brăila, Vrancea şi Bîrlad (Vaslui), precum şi din zona raionului Cahul. Cert este că aeroportul nu a fost uitat sau abandonat. Mergem înainte şi lucrăm intens”, a anunţat preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea, conform Mediafax.
Județele Brăila și Galați vor deveni noul „centru de interes” al Europei, asta pentru că în această zonă va fi amplasat hub-ul de reconstrucție pentru Ucraina.
Investițiile pentru hub-ul regional destinat reconstrucției Ucrainei, investițiile în noul aeroport, dar și investițiile în porturile dunărene din Brăila și Galați vor avea efecte benefice în economia celor 2 județe.
Hub-ul logistic va concentra toate ajutoarele venite din Europa pentru Ucraina, acestea urmând a fi depozitate în Galați și Brăila, iar apoi transferate către Ucraina.
Transformarea zonei Galați – Brăila într-un hub logistic pentru companiile străine va dinamiza investițiile străine în zona celor două orașe, dar și investițiile în judeţele din estul României, aflate la graniţa cu Republica Moldova şi Ucraina, zona Moldovei înregistrând unele decalaje de dezvoltare, comparativ cu alte regiuni ale României.