SPORT

Drama celei mai bune gimnaste din România. Mara Ceplinschi: „Durerea era acolo și a fost nevoie de următoarea operație”

Drama celei mai bune gimnaste din România. Mara Ceplinschi Durerea era acolo și a fost nevoie de următoarea operație

Mara Ceplinschi, cea mai bună gimnastă a momentul din România, a traversat un an 2022 cumplit, marcat de o dramă care o ținut-o departe de sportul care îi este scop în viață. 8 luni de chin, operație după operație, dureri cumplite, teama retragerii definitive din cauza problemelor de sănătate, toate acestea i-au fost realități.

„Am făcut un flick salt pe bârnă și mi-am dat degetele peste cap și de acolo a pornit totul. M-am operat, am avut o perioadă de recuperare, apoi am încercat să încep antrenamentele. Doar că durerea era acolo și a fost nevoie de următoarea operație”, a spus Mara Ceplinschi, componentă a lotului național de senioare de gimnastică artistică al României.

Mara Ceplinschi, operație după operație și luni de chinuri

VĂ RECOMANDĂM ȘI: Microsoft şi Amazon pregătesc zeci de mii de concedieri în următoarele luni. Situația se complică

În ciuda durerilor cumplite, după prima operație, Mara a încercat să concureze, ba chiar era decisă să meargă până la europene, însă i-a fost imposibil, din cauza durerilor cumplite. Din fericire, sportiva lotului national de gimnastică s-a întors de curând în sala de antrenament, declară că fericire ca aceasta demult nu a mai trăit și este decisă să se antreneze și să revină la cea mai bună formă pentru că anul acesta targetează calificarea echipei la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024. România a ratat calificarea la ultimele două ediții, Rio, 2016 și Tokyo, 2020..

„Calificarea la JO ar fi pentru noi o mulțumire deplină având în vedere cât am lucrat, cât ne-am chinuit în sală”, a afirmat gimnasta.

Mara Ceplinschi a renunțat la tot pentru gimnastică

Mara Ceplinschi a participat la primul campionat mondial din carieră, în anul 2021, iar de 5 ani face parte din lotul național de la Deva, unde se pregătește alături de alte zece gimnaste împreună cu antrenorii Gina Gogean, Ramona Micu și Florin Uzum și coregrafa Mădălina Susan.

„Am plâns de foarte multe ori, dar asta m-a făcut mult mai puternică! Nimic nu se compară cu momentul în care sunt pe podium, cu medalia de gât și mi se cântă imnul sau când trec pe lângă antrenorii mei după ce câștig și îi văd cu lacrimi în ochi. Nu pot să descriu în cuvinte sentimentele pe care le am.”, declară sportiva.