NEWS

Elena Udrea, acuzații grave! Fostul ministru spune că mai mulți oameni de afaceri încearcă să-i preia abuziv proiectul imobiliar uriaș

Elena Udrea acuzații grave  Fostul ministru spune că mai mulți oameni de afaceri încearcă să-i preia abuziv proiectul imobiliar uriaș
sursa: evz.ro

Elena Udrea, fost ministru al Turismului, aflată în prezent în închisoare, a venit cu o serie de acuzații grave privind „grupul de la Cluj”. Aceasta spune că mai mulți oameni de afaceri controversați, pe care îi numește „grupul de la Cluj”, vor să îi preia abuziv un proiect imobiliar mamut. În presa clujeană au apărut acuzații privind un posibil trafic de influență în demersul autorizării proiectului „Transilvania Smart City”.

Elena Udrea acuzații grave. Fostul ministru spune că mai mulți oameni de afaceri încearcă să-i preia abuziv proiectul imobiliar uriaș

Elena Udrea alături de partenerul ei de viață Adrian Alexandrov se află în spatele amplului proiect imobiliar, „Transilvania Smart City”, din Cluj Napoca, mult promovat în fază inițială, lăudat inclusiv de primarul Emil Boc.

Fostul ministru este acum în închisoare, după condamnare definitivă din dosarul Gala Bute, dar continuă să se exprime pe rețele de socializare. Joi seara, aceasta s-a plâns că se încercă preluarea „abuzivă” a proiectului imobiliar pe care l-a demarat, indicând un așa zis „grup de la Cluj”, fără însă a da vreun nume, scrie G4media.ro.

postare Elena Udrea

Suspiciuni de trafic de influență

Tot joi, presa locală din Cluj a relatat că ar exista suspiciuni de trafic de influență în privința modului în care acest proiect (prima etapă a proiectului) a fost demarat, acceptat și autorizat de Primăria Cluj Napoca, dat fiind faptul că tatăl arhitectului șef al municipiului Cluj Napoca, Titus Pop, este angajat în cadrul firmei care gestionează acest proiect.

De altfel, Titus Pop a fost chiar el angajat cu state vechi în Primăria Cluj Napoca, fiind referent de specialitate în cadrul Serviciului de Investiții, până în 2021, scrie Actual de Cluj.

Publicația clujeană scrie că proiectul stagnează în prezent, după ce unul dintre investitorii inițiali s-a certat cu grupul din jurul Elenei Udrea. G4Media a mai relatat recent că în acest proiect au fost cooptați alți afaceriști, printre care și patronul postului de televiziune Realitatea Plus, Maricel Păcuraru, care  a făcut anunțul într-un comunicat postat pe site-ul televiziunii că a intrat în acționariatul proiectului imobiliar „Transilvania Smart City”. Păcuraru, care a ispășit în închisoare o condamnare pentru corupție, susține că a intrat în proiect alături de Miron Mitrea (partenerul său de faceri, și el condamnat definitiv pentru corupție) și Bobby Păunescu, fiul afaceristului George Constantin Păunescu.

[email protected] Toma Enescu are o pasiune pentru presă, poezie și politică. Îi place să fie informat și este mereu la curent cu ce se întâmplă în spațiul ... vezi toate articolele