BUSINESS

Elon Musk a primit o mega-plată de 56 de miliarde de dolari! Acționarii Tesla au aprobat din nou decizia 

Elon Musk a primit o mega-plată de 56 de miliarde de dolari Acționarii Tesla au aprobat din nou decizia 

Planul lui Elon Musk a dat roade după ce a convins acționarii Tesla să îi ofere o remunerare în valoare de 56 de miliarde de dolari. Decizia a fost din nou aprobată de acţionarii constructorului auto, după ce în ianuarie fusese anulat de justiţie, transmit AFP şi The Guardian.

Practic, Elon Musk a obţinut atfel cel mai mare pachet salarial al unui director executiv de la o firmă listată la bursă în SUA.

Acţionarii Tesla au aprobat un acord salarial pentru CEO-ul Elon Musk, în urma unui referendum extrem de contestat privind conducerea sa. Planul avea o valoare estimată de 56 de miliarde de dolari atunci când a fost întocmit în 2018.

Elon Musk a primit o mega-plată de 56 de miliarde de dolari! Acționarii Tesla au aprobat din nou decizia

Anunţul a fost făcut de Brandon Ehrhart, secretarul general al Tesla, în faţa câtorva sute de acţionari prezenţi la o adunare generală la Austin (Texas), care au salutat decizia cu urale şi aplauze.

„Vreau doar să încep prin a spune, la naiba, vă iubesc, băieţi!”, a declarat Elan Musk bucuros, cu zâmbet larg, urcând pe scenă după vot.

Votul a avut loc după ce, în ianuarie, un judecător din Delaware a anulat plata lui Musk – care valora atunci aproximativ 56 de miliarde de dolari – pe motiv că boardul Tesla nu poate fi considerat independent de influenţa lui Musk şi a ajuns la această sumă printr-un proces ilegal.

Rezultatul este o victorie pentru Musk şi consiliul Tesla, după ce aceştia au făcut o campanie intensă pentru ca acţionarii să aprobe tranzacţia. Consiliul de administraţie al Tesla a avertizat că Musk ar putea să se îndepărteze de companie dacă pachetul nu este aprobat, în timp ce Musk a susţinut miercuri seară că are un sprijin larg din partea investitorilor.

Totuşi, votul nu înseamnă automat că Musk va primi banii şi este posibil să existe şi alte dispute.  Este posibil să apară noi procese din cauza votului, ceea ce ar putea aduce din nou cazul în faţa unui judecător şi ar putea indica perspectiva unei bătălii juridice prelungite.

Sediul legal al Tesla a fost mutat din Delaware în Texas

Acţionarii au aprobat, de asemenea, o măsură de mutare a sediului legal al Tesla din Delaware în Texas, ceea ce ar putea complica şi mai mult eventualele contestaţii.

„Destupaţi şampania pentru Musk”, au declarat analiştii de la Wedbush într-o notă de joi dimineaţă. „Credem că votul masiv al micilor acţionari în favoarea celor două rezoluţii a fost crucial pentru aprobarea lor, în pofida opoziţiei unor mari acţionari instituţionali”, au notat aceştia.

Conştient de importanţa acţionarilor individuali, grupul a desfăşurat o campanie de amploare până în ultimul moment pentru a-i încuraja să voteze. Pe lângă un site web ad-hoc cu o numărătoare inversă şi o pledoarie, precum şi inserţii publicitare, a fost organizată şi o tragere la sorţi pentru cincisprezece tururi ale mega-uzinei din Austin, avându-i ca ghizi pe Elon Musk şi Franz von Holzhausen, designerul şef al Tesla.

Temerea era că, în cazul respingerii de către AGA, miliardarul s-ar fi putut îndepărta de Tesla pentru a se dedica mai mult timp celorlalte afaceri ale sale (SpaceX, X, xAI, Starlink etc.).

Pentru mulţi oameni, însă, Tesla nu este nimic fără Elon Musk. La sfârşitul anului 2023, el deţinea 20,5% din capital.

„Tesla este mai bună cu Elon. Tesla este Elon”, a declarat săptămâna trecută Ron Baron, şeful Baron Funds, care a investit aproximativ trei miliarde de dolari în acţiuni Tesla. ”

Elon şi-a îndeplinit contractul de remunerare. Elon şi-a câştigat salariul”, a spus Baron..

[email protected] - Claudiu Popa este jurnalist, fotograf și țăran în timpul liber. Cochetează cu presa încă din liceu, când a scris la ziarele Informația Prahovei sau Actualitatea Prahoveană. ... vezi toate articolele
Parteneri
Cine sunt românii ale căror pensii vor crește și cu 90%, de la 1 septembrie. Baciu: „Majorările vor fi spectaculoase”
Cine sunt românii ale căror pensii vor crește și cu 90%, de la 1 septembrie....
Construcția fenomen din România pe care Ceaușescu a făcut-o cu gândul la invazia rușilor. Spionajul american a fost în alertă tot timpul
Construcția fenomen din România pe care Ceaușescu a făcut-o cu gândul la invazia rușilor. Spionajul...
Ce a provocat
Ce a provocat "cea mai mare pană IT din istorie" şi cât va dura repararea...
Cât de ieftine sunt, de fapt, casele în Spania. Mulți români și-au cumpărat deja locuințe cu piscină și etaj. Dai și de două ori mai puțin decât pe apartamentele din Militari, Veteranilor sau Berceni
Cât de ieftine sunt, de fapt, casele în Spania. Mulți români și-au cumpărat deja locuințe...
Dana Nălbaru şi Dragoş Bucur, anunţ după aproape 20 de ani de căsnicie: Şterge poza!
Dana Nălbaru şi Dragoş Bucur, anunţ după aproape 20 de ani de căsnicie: Şterge poza!
Sfatul zilei pentru duminică, 21 iulie 2024. Lei, lăsați-vă duși de val
Sfatul zilei pentru duminică, 21 iulie 2024. Lei, lăsați-vă duși de val
Criză la nivel global provocată de o eroare de funcţionare a mii de sisteme Microsoft. Bănci, posturi TV, companii aeriene cad unele după altele şi au operaţiunile blocate. Cine este responsabil
Criză la nivel global provocată de o eroare de funcţionare a mii de sisteme Microsoft....
„Sunt unele luni în care nu îmi permit să am o relaţie. Şi nu câştig puţin”
„Sunt unele luni în care nu îmi permit să am o relaţie. Şi nu câştig...
Cele mai norocoase zodii în toamna 2024. Vor avea parte de mulți bani și iubire adevărată
Cele mai norocoase zodii în toamna 2024. Vor avea parte de mulți bani și iubire...
Vladimir Putin a ordonat retragerea. Umilință pentru Rusia: A însemnat o batjocură
Vladimir Putin a ordonat retragerea. Umilință pentru Rusia: A însemnat o batjocură
Bătaie între Harry și William. Până unde s-a ajuns
Bătaie între Harry și William. Până unde s-a ajuns
Avertismentul comandantului suprem al forţelor NATO din Europa: Chiar şi după războiul din Ucraina, Europa şi SUA vor avea probleme cu Rusia
Avertismentul comandantului suprem al forţelor NATO din Europa: Chiar şi după războiul din Ucraina, Europa...
Alexandru Rafila a dat lovitura. Averea ministrului Sănătăţii a explodat după ce companiile unde avea sute de mii de lei investiţi au făcut spectacol pe bursă
Alexandru Rafila a dat lovitura. Averea ministrului Sănătăţii a explodat după ce companiile unde avea...
ANAF scoate tunurile grele şi face controalele masive, după ce luna trecută a realizat aproape 6.000 de verificări. Cine sunt cei vizaţi de aceste controale?
ANAF scoate tunurile grele şi face controalele masive, după ce luna trecută a realizat aproape...
Cum scapi de cel mai urât miros. Soluția este ieftină și o ai în bucătărie
Cum scapi de cel mai urât miros. Soluția este ieftină și o ai în bucătărie
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Ce a apărut pe contul de Instagram al Elenei, la câteva zile după nunta cu Ianis Hagi. Fanii au reacționat imediat. ”Atât de puri”
Ce a apărut pe contul de Instagram al Elenei, la câteva zile după nunta cu...