NEWS

Esplanada din fața Operei Naționale București găzduiește duminică Gala Dance Motion

Esplanada din fața Operei Naționale București găzduiește duminică Gala Dance Motion

Esplanada din fața Operei Naționale București găzduiește duminică Gala Dance Motion. Aceasta va începe la ora 11:00, iar participanții sunt invitați să vadă cum arată viitorul dansului din România.

Pe Esplanada Operei se reunesc duminică dansatori de top, multipli câștigători la concursuri internaționale și naționale de anvergură și invitați de elită.

În program vor fi prezentate coregrafii din repertoriul propriu și coregrafii extrase din programul Dance Motion – un workshop intensiv la care participă tineri artisti dansatori si balerini de la școli de top din România.

Invitații speciali ai galei Dance Motion sunt: Maynard Miranda Fernandez (Cuba) -Prim-Solist al Teatrului de Balet Sibiu, Florin Budnaru -Tenor al Teatrului de Operetă și Musical „Ion Dacian”, Lucas Molina Perez  (Argentina)-Coregraf și dansator de Flamenco.

Biletele se pot achiziționa de pe  http://tickets.operanb.ro/ și de la Casa de Bilete a Operei Naționale București.

Gala Dance Motion

Spațiul destinat evenimentului este delimitat în trei zone specifice:

  • Zona A – zona de food court (rulote);
  • Zona B – scena (cu acces condiționat de pass/abonament, aprox. 300 de locuri);
  • Zona C – zona de terapie prin artă, relaxare culturală, amenajată cu hamace, fotolii tip puf și pavilioane;

Opera Națională București împlinește în acest an 100 de ani de la instituționalizare.

În cei 100 de ani de activitate, Opera Națională București a devenit componentă fundamentală a culturii și vieții muzicale și dă măsura unui nivel general al receptării artei, aceasta cu atât mai mult cu cât finalul secolului al XX și începutul secolului al XXI înlesnesc accesul publicului nu numai la spectacolul propriu-zis, ci și la înregistrările sonore și la transmisiile online ale marilor evenimente lirice.