NEWS

EXCLUSIV! Detalii despre tragedia aviatică de la Milano! Familia lui Dan Petrescu a plecat spre Sardinia la insistențele fiului, Dănuț Petrescu Jr.

EXCLUSIV Detalii despre tragedia aviatică de la Milano Familia lui Dan Petrescu a plecat spre Sardinia la insistențele fiului Dănuț Petrescu Jr.

Familia Petrescu se îndrepta cu avionul privat spre Sardinia (Italia), unde milionarul cumpărase, în urmă cu 3 ani, o vilă de vacanță. Acolo și-a petrecut mare parte din lunile de vară, plimbându-se cu yahtul achiziționat recent și parcat în una din cele mai exclusiviste zone din Europa, Portocervo.

Vila, în valoare de zeci de milioane de euro, se află pe o colină la nici 10 kilometri de port, și în ciuda faptului că de mai bine de 3 ani a achiziționat această proprietate, fiul lui Petrescu, Dănuț, nu o văzuse încă. Astfel, la insistențele lui Dan Petrescu Jr. de a petrece câteva zile acolo, fiind încă vreme caldă, familia și prietenii apropiați au plecat spre Sardinia.

Din păcate, la doar câteva minute de la decolare, la ora 14.04 (ora României), avionul privat în care se aflau aceștia, s-a prăbușit într-o parcare de lângă Aeroportul Linate, accidentul aviatic soldându-se cu 8 morți.

Avionul privat Pilatus YR-PDV, unul din cele mai sigure aeronave de acest tip, proprietatea milionarului Dan Petrescu, a costat 3,5 milioane de euro, și a fost comandat și achiziționat nou. Despre aceste avioane se știe că sunt cele mai sigure, nu a căzut nici unul până la această oră din cauza defecțiunilor tehnice, așadar există posibilitatea să fi fost vorba despre o eroare de pilotaj. Vom afla mai multe din ancheta care urmează a fi făcută.

Dan Petrescu, trecut de 70 de ani, și-a luat relativ recent licența de pilot, iar copilot era chiar fiul său, Dănuț Petrescu jr.

Familia Petrescu era în avion cu câțiva prieteni din Franța.

Cine este milionarul Dan Petrescu

Sursa foto: Cancan.ro

Dan Petrescu lasă în urmă o avere de 3 miliarde de euro, mai multe proprietăți, inclusiv în Monaco, unde era rezident, și afaceri pe care, din păcate, nu le va prelua fiul său, decedat în aceeași tragedie.

Ion Țiriac, care a declarat de multe ori că Petrescu este mai bogat decât el, avea o serie de afaceri împreună cu acesta, ba mai mult, a spus și că Petrescu l-a ajutat să-și înmulțească banii.

Dan Petrescu a fost unul dintre cei mai discreți milionari din România, un bărbat modest din toate punctele de vedere. Zbura mereu cu avion de linie, inclusiv când mergea acasă, la Monaco. Din aeroport nu lua o limuzină spre casă, așa cum făceau alți români cu bani, ci aștepta, în rând cu lumea, autobuzul care duce spre oraș.

Și-a achiziționat recent acest avion privat.

Imagine rară cu miliardarul Dan Petrescu și familia sa

Jurnalistul Radu Tudor a publicat pe blogul său o imagine cu familia Petrescu.

Este o imagine extrem de rară, dat fiind faptul că Dan Petrescu a fost un om de afaceri extrem de discret, care nu se afișa niciodată în public. În imagine apar fiul Dănuț și soția Regina, alături de miliardar.