EXCLUSIV

EXCLUSIV Green News a plantat pentru viitor. Acțiune de plantare a sute de copaci în zona Lunca Cetății din București | VIDEO

Sâmbătă, 18 mai, Green News, lider în educația și informarea pe teme ecologiste și de mediu, alături de o adevărată armată de voluntari, s-au implica într-o acțiune de plantare a 200 de copaci în zona Lunca Cetății din Sectorul 3 al Bucureștiului. Inițiativă n-a fost doar o simplă plantare de arbori, ci reprezintă un efort concret și necesar în lupta împotriva deșertificării și a schimbărilor climatice, spun organizatorii evenimentului.

La plantare a luat parte și Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, prezent în țară pentru a vorbi la Congresul Studenţilor din România, care a avut loc tot astăzi la Palatul Parlamentului.

Green News a plantat pentru viitor. Acțiune de plantare a 200 de copaci în zona Lunca Cetății

Cu mic cu mare, copiii, tineri și adulți s-au trezit sâmbătă pentru a participa la o acțiune de împădurire a unei zone care va face parte dintr-o promenadă ce se întinde din centrul Capitalei până la marginea orașului, în Sectorul 3. La eveniment a luat parte și Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO.

„Amenajăm o promenadă pentru bucureștenii din Sectorul 3, dar nu numai. Mai devreme era un spațiu lipsit de copaci. Avem astăzi un obiectiv de a pune 200 de copaci. Suntem o echipă de la o companie 100% românească, care ascultă ce se întâmplă în mediul social și se alătură proiectelor sociale de de voluntariat. Voluntari, colegi de-ai mei, toți am venit cu familiile, cu copiii, să plantăm copaci. Vom monitoriza și cred că vom reveni pentru a vedea cum cresc copacii puși de noi”, a explicat Dana Hogea, reprezentant Green News.

sursa foto: Mediaflux.ro

CSR-ul și voluntariatul sunt instrumente eficiente în lupta împotriva schimbărilor climatice și deșertificării, ne-a mai explicat Dana Hogea.

Momentul demonstrează încă o dată angajamentul Green News față de responsabilitatea socială corporativă (CSR) prin implicarea activă în acțiuni concrete pentru conservarea mediului înconjurător, mai ales că CSR-ul nu se limitează doar la afaceri, după cum ne-au explicat reprezentanții Green News, fiind vorba mai mult „despre a schimba lucruri în comunitatea noastră și în lumea în care trăim”.

Practic, acest lucru implică adesea participarea la activități de voluntariat și la proiecte care aduc beneficii societății în ansamblu și mai ales implicarea fizică în acțiuni de mediu, cum a avut loc recent la marginea Bucureștiului, în zona Lunca Cetății, mai arată organizatorii.

„Astăzi suntem aici să facem un bine, să aducem un pic de frumusețe cartierului. Așa cum se observă e o zonă mai industrială și alături de echipa Green am zis să împădurim puțin zona”, ne-a explicat un alt voluntar prezent la fața locului.

sursa foto: Mediaflux.ro

Evenimentul de plantare de copaci de sâmbătă a fost organizat de Green News, lider în educația și informarea pe teme ecologiste și de mediu.

„Green News este un portal dedicat tematicii de mediu. Vorbim despre economie circulară, vorbim despre educație civică, promovăm valorile și bunele practici din spațiul internațional și local. Facem educație pe legile actuale de mediu pentru a sprijini, antreprenori sau companii în a înțelege mai bine spiritul ecologic și al economiei circulare”, a mai completat Dana Hogea, marketing manager.

Mircea Geoană, prezent și el la eveniment: „În primul rând, trebuie trebuie să-i aplaudăm și să-i încurajăm pe cei care fac deja acest lucru”

Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, a luat parte și el sâmbătă la evenimentul de plantare, acolo unde a discutat cu oamenii prezenți și a pus umărul (și lopata) la plantarea mai multor platani. Acesta spune că România pierde în fiecare ora șase hectare de pădure prin defrișare, motiv pentru toți românii au obligația și interesul să protejeze natura.

„Am răspuns invitației prietenilor mei și acestei frumoase armate de voluntari. România pierde în fiecare oră șase hectare de pădure prin defrișare și cred că avem cu toții obligația și interesul să ne protejăm natura și să reîmpădurim România. Sunt lucruri frumoase pe care le fac voluntari din București, din toată țara. România nu numai că se defrișează, se și deșertifică. E o problemă și de siguranță agroalimentară și de biodiversitate”, a completat și Mircea Geoană.

sursa foto: Mediaflux.ro

Acesta i-a aplaudat pe voluntarii care recurg la astfel de gesturi și cere un cadru legislativ mai robust pentru companiile care încurajează propii angajați să facă acțiuni de voluntariat.

„În primul rând, trebuie trebuie să-i aplaudăm și să-i încurajăm pe cei care fac deja acest lucru. E un lucru fantastic. Văd copiii de câțiva ani, părinți, oameni foarte tineri, dar cred că trebuie creat un cadru legal și instituțional mai robust care să încurajeze cadrul legislativ în care companiile care încurajează proprii angajați să facă acțiuni de voluntariat, de mediu sau din zona medicală sau în zona socială, să aibă înlesniri fiscale, cei care fac voluntariat să fie plătiți, cum se întâmplă în foarte multe alte locuri”, a mai completat Geoană.

Evenimentul Green News reprezintă un angajament pe termen lung

Impactul pozitiv al acestei acțiuni depășește cu mult simplele acte de plantare a copacilor, amintește Green News, care arată că în acest context, acțiunile precum plantarea de copaci nu sunt doar gesturi simbolice, ci investiții într-un viitor mai verde și mai sănătos pentru toți.

sursa foto: Mediaflux.ro

„Este un gest simbolic care reprezintă un angajament pe termen lung pentru un mediu mai sănătos și mai sustenabil. Fiecare copac plantat este o investiție în viitorul nostru comun și o mărturie a puterii binelui în lupta împotriva schimbărilor climatice. Într-o perioadă în care România se confruntă cu o accelerare a procesului de deșertificare, acest gen de acțiuni devin vitale.

Raportul recent publicat de Ministerul Mediului subliniază gravitatea situației, arătând că aproximativ 40% din suprafața țării este afectată de deșertificare, iar impactul se resimte asupra a peste 1,5 milioane de oameni.

Green News și alți actori implicați în acțiuni de CSR și voluntariat demonstrează că fiecare individ și fiecare companie pot face o diferență semnificativă în lupta împotriva schimbărilor climatice și a deșertificării”, mai arată portatul dedicat tematicilor de mediul care atrage atenția că motivele acestor fenomene sunt multiple și alarmante, inclusiv defrișarea masivă a pădurilor, practicile agricole nepotrivite și exploatarea excesivă a resurselor naturale.

[email protected] - Claudiu Popa este jurnalist, fotograf și țăran în timpul liber. Cochetează cu presa încă din liceu, când a scris la ziarele Informația Prahovei sau Actualitatea Prahoveană. ... vezi toate articolele
Parteneri
Țara în care a nins în plină vară. Fenomenul este extrem de rar
Țara în care a nins în plină vară. Fenomenul este extrem de rar
Cel mai sănătos pește de mâncat. Este ieftin, are multe vitamine și calciu, e la fel de bun ca somonul și păstrăvul și îl găsești în toate supermarketurile din România
Cel mai sănătos pește de mâncat. Este ieftin, are multe vitamine și calciu, e la...
Ciolacu: Introducem azi salariului minim european, în concordanţă cu directiva europeană
Ciolacu: Introducem azi salariului minim european, în concordanţă cu directiva europeană
Țara care are același steag ca al României. Se află într-unul din cele mai izolate locuri din lume, este bogată în aur și i se mai spune “Inima moartă a Africii”
Țara care are același steag ca al României. Se află într-unul din cele mai izolate...
Dana Nălbaru a făcut anunțul despre rețaia cu Dragoș Bucur șiu familia ei. Cum au reacționat fanii de pe rețele
Dana Nălbaru a făcut anunțul despre rețaia cu Dragoș Bucur șiu familia ei. Cum au...
Stațiunea din România care strălucește în fiecare an. Se află la cea mai mare altitudine, are cel mai curat aer, iar turiștii se bat pe rezervări
Stațiunea din România care strălucește în fiecare an. Se află la cea mai mare altitudine,...
Un nou mare retailer intră pe piaţa din România şi se ia la
Un nou mare retailer intră pe piaţa din România şi se ia la "trântă" cu...
Cine este antreprenoarea care şi-a deschis propria afacere acum 30 de ani în ţara noastră, iar acum firma are venituri de milioane de lei
Cine este antreprenoarea care şi-a deschis propria afacere acum 30 de ani în ţara noastră,...
Lege nouă pentru românii de la blocuri. Fac 5 ani de ÎNCHISOARE dacă nu o respectă
Lege nouă pentru românii de la blocuri. Fac 5 ani de ÎNCHISOARE dacă nu o...
Doliu în lumea muzicii din România. Drum lin, maestre! Nu te vom uita
Doliu în lumea muzicii din România. Drum lin, maestre! Nu te vom uita
Delicii grecești în bucătăria ta. Plăcintă cu feta, o rețetă de încercat vara asta
Delicii grecești în bucătăria ta. Plăcintă cu feta, o rețetă de încercat vara asta
Coreea de Sud a tras focuri de avertisment după ce soldaţi nord-coreeni au trecut graniţa
Coreea de Sud a tras focuri de avertisment după ce soldaţi nord-coreeni au trecut graniţa
Dezvăluire. Cum au ajuns Temu şi Shein, două platforme din China, „să încarce“ maşinile curierilor români: unu din zece colete livrate zilnic vine de pe aceste platforme. Suma medie pe o comandă este de 20-30 de euro, vânzările pot ajunge la 600 mil. euro într-un an
Dezvăluire. Cum au ajuns Temu şi Shein, două platforme din China, „să încarce“ maşinile curierilor...
Povestea româncei care a luat un „maldăr de fier vechi plin cu pânze de păianjen
Povestea româncei care a luat un „maldăr de fier vechi plin cu pânze de păianjen"...
Trei zodii care dau lovitura pe plan profesional. Câștiguri mari în luna iulie
Trei zodii care dau lovitura pe plan profesional. Câștiguri mari în luna iulie
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine!...
Apar noi bani în România! BNR lansează moneda chiar marți!
Apar noi bani în România! BNR lansează moneda chiar marți!
Ema Uta, apariție de INFARCT!! S-a văzut TOT prin costumul de baie MINUSCUL
Ema Uta, apariție de INFARCT!! S-a văzut TOT prin costumul de baie MINUSCUL