Camelia Potec sau singurătatea înotătorului de cursă lungă din România. Fosta mare campionă, președinta Federației Române de Natație și Pentatlon Modern a fost reperată de Paparazzi Mediaflux într-un restaurant din zona de nord a Capitalei, servind masa de una singură.
După ce a terminat de mâncat, Potec a părăsit localul îndreptându-se pe jos către Televiziunea Română. A vorbit la telefon și din când în când, privea ecranul acestuia, parcă așteptând o veste imporantă. Să mai fi luat vreo medalie de aur, celebrul său elev, David Popovici?
Oricum, dacă de această dată a fost zărită singură, în viața de familie situația este cu totul alta. Camelia Potec și soțul său Sebastian Tudor, au împreună două fetițe minunate, de 1 an și respectiv șase ani. Viața de familie este una frumoasă.
Dar și implicarea în sportul românesc îi aduce multiple satisfacții în pofida greutăților provocate de birocție și dezinteres.
Click to display the embedded YouTube video
De-a lungul carierei, Camelia Potec a obținut 21 de medalii pe plan internațional, una la Jocurile Olimpice, trei la Mondiale și 17 la Europene. Este medaliată cu aur la Jocurile Olimpice de la Atena, în 2004, la proba de 200 de metri liber.
Reputata înotătoare a rămas o luptătoare și o promotoare a sportului. Ea consideră că birocraţia este cea mai mare problemă în dezvoltarea infrastructurii pentru sporturile acvatice. Camelia Potec își doreşte ca toţi copiii să înveţe să înoate gratuit, nu contra-cost, aşa cum se întâmplă acum, în România.
Spre exemplu, în România, există acum doar două bazine pentru sărituri, la Bacău şi Bucureşti, lipsa infrastructurii descurajându-i pe copii să practice acest sport.
Preşedinta FRPNM a subliniat necesitatea urgentării procedurilor birocratice care împiedică dezvoltarea infrastructurii sportive şi promovarea sportului.
„Din punct de vedere legal, toată lumea are tot felul de piedici, dar pentru a avea o generaţie de tineri sănătoşi, pentru a avea o generaţie de copii care să ne reprezinte cu cinste la cel mai înalt nivel, e clar că este nevoie de o infrastructură mai bună, care să se construiască mai repede, în doi, trei ani, aşa cum se întâmplă în afară. Cu siguranţă că toţi copiii ar trebui să înveţe măcar să înoate gratuit şi nu contra-cost, aşa cum se întâmplă acum”, a mai spus Camelia Potec, potrivit Agerpres.
Ea a precizat că anul viitor România va găzdui o competiţie internaţională de înot şi şi-a exprimat speranţa ca începând de anul viitor în bazele din ţară să se dezvolte şi înotul artistic, iar în 2032 România să aibă reprezentanţi la Jocurile Olimpice şi la disciplinele de sărituri în apă şi pentatlon modern.
Referindu-se la proiectul anunţat de Paul Georgescu pentru ca la Jocurile olimpice din 2028 România să aibă un medaliat la înotul în ape deschise, Camelia Potec şi-a exprimat disponibilitatea de a-l sprijini.