NEWS

EXCLUSIV Sorin Susanu, zis „Cattani de la ANPC”, s-a ales cu dosar penal. Acuzații de uzurpare a funcției, purtare abuzivă și fals intelectual (SURSE)

EXCLUSIV Sorin Susanu zis Cattani de la ANPC s-a ales cu dosar penal. Acuzații de uzurpare a funcției purtare abuzivă și fals intelectual SURSE
sursa: dcnews.ro

Sorin Claudiu Susanu, comisar în cadrul CJPC Brașov (Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor), numit și „Cattani de la ANPC”, fost candidat la Primăria Brașovului din partea PRO România, s-a ales, conform surselor Mediaflux.ro, cu un dosar penal, fiind acuzat de uzurpare a funcției, purtare abuzivă și fals intelectual. Din 31 august, acesta se află sub control judiciar. Dacă nu respectă măsurile impuse de procurorul de caz, acesta ar putea fi arestat preventiv. Mai mult, de luni bune, acesta îl denigrează și persiflează non-stop pe Horia Constantinescu, președintele ANPC.

Sorin Susanu s-a ales cu dosar penal

Conform documentelor intrate în posesia Mediaflux.ro, Sorin Susanu are deschis un dosar penal din data de 30 august 2022, adică de miercurea trecută.

Încă din luna aprilie, timp de două luni, acesta a fost detașat la conducerea Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Galați, care cuprinde şi litoralul, de la Brașov, făcând practic o rocadă cu şeful de la Comisariatul Regional Galaţi.

Totuși, în timpul petrecut acolo, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța, examinând actele de cercetare efectuate în dosar, a decis cercetarea acestuia pentru săvârșirea infracțiunilor de: uzurparea funcției în formă continuată, purtare abuzivă față de însuși Președintele ANPC, Horia Constantinescu, și fals intelectual în forma continuată.

Astfel, a fost dispusă punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpat, pentru infracțiunile respective. Mai mult, acestuia i-a fost adusă la cunoștință calitatea procesuală în timpul audierii sale, în prezența avocatului său.

Suspendat de drept și de la ANPC

De asemenea, la momentul transmiterii acestei știri, el este suspendat de drept și de la ANPC pentru faptele sale, conform informațiilor intrate în posesia noastră. Vom reveni cu amănunte pe măsură desfășurării evenimentelor.

Acuzații de uzurpare a funcției, purtare abuzivă și fals intelectual

Procurorii îl acuză că „în baza unei rezoluții infracționale unice, în data de 30.05.2022, în calitate de funcționar public — șef al C.R.P.C. Galați, a conceput, generat organizat două controale ilegale, prin ignorarea intenționată a procedurii specifice, la doi agenți economici din Stațiunea Mamaia — Hotel VICTORIA și Hotel VEGA, fapt ce a fost realizat cu încălcarea dispozițiilor art. 434 și art. 437 din Codul Administrativ și elemente din Procedura Cadru de Control a ANPC, și a vătămat interesele legale ale ANPC — autoritate centrală ce avea interesul legitim de a fi percepută de cetățeni ca respectând legea şi care nu acționează abuziv, așa cum s-a întâmplat in realitate; a folosit fără drept în două rânduri o calitate oficială inexistentă, chestiune urmată-de efectuarea unor controale și aplicarea de măsuri asupra persoanelor controlate, deși acest drept funcțional nu a existat în niciunul dintre cele două cazuri”.

O altă acuzație care i se aduce este „purtare abuzivă, constând in aceea că în data de 07.06.2022, in calitatea deținută, inculpatul a întrebuințat expresii jignitoare față de persoana vătămată, Constantinescu Horia, președintele A.N.P.C., toate acestea fiind săvârșite in sediul instituției publice C.R.P.C. Brașov și in prezența mai multor persoane, expresii proferate pe un ton agresiv, insultător inadecvat, inadmisibil în contextul obligației de decență in activitatea reprezentanților instituțiilor publice”, mai arată documentele intrate în posesia Mediaflux.

De asemenea, acesta este acuzat de fals intelectual, în forma continuată, „constând in aceea că, în exercitarea aceleiași rezoluții infracționale, acționând în calitate de comisar șef al C.R.P.C. Galați, inculpatul a emis o serie de adrese, acte oficiale semnate și ștampilate de el, in care a consemnat existența unor „aspecte de natură juridică unei martore, dosarele în care sunt arhivate documentele încheiate in ultimul an de zile de către doi comisari. Aceste mențiuni făcute în documente oficiale, în sensul atestării unor împrejurări nereale, și anume existența unor „aspect de natură juridică”, constituie baza subzistenței infracțiunilor incriminate, caracterul nereal al acestora fiind confirmat de probatoriul administrat în cauză”, mai spun procurorii.

Sorin Susanu a creat probleme și în timpul audierilor

În cadrul deschiderii dosarului, au fost aduse mai multe probe, printre care o serie de înscrisuri și audieri de martori, concomitent cu o serie de înregistrări audio care atestă purtarea sa.

Mai mult, acesta a primit control judiciar după ce „a încercat să timoreze martorii ce s-au prezentat la sediul parchetului pentru a fi audiați și a încercat să creeze disfuncții în derularea urmăririi penale, prin cereri de amânare nejustificate, depuse in contextul în care a fost asistat in permanență de avocat ales, în respectivele demersuri susținând că mai vrea să fie asistat de un al doilea apărător, care se află în concediu de odihnă, motivație care însă nu are legătură cu rațiunea unei cereri de amânare depuse procedural”, mai arată procurorii în documentele intrate în posesia Mediaflux.ro.

Cattani de la ANPC a ajuns sub control judiciar

Astfel, spun procurorii, din analiza comportamentului procesual al lui Sorin Susanu, s-a impus luarea unor măsuri preventive și anume controlul judiciar de la data de 31.08.2022 până la data de 14.09.2022, inclusiv.

Pe durata controlului judiciar, acesta are următoarele obligații:

– să nu părăsească teritoriul României, decât cu încuviințarea organului judiciar;

– să se prezinte la sediul organelor de poliție desemnate cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de către acestea din urmă sau ori de câte ori este chemat;

– să informeze de îndată procurorul cu privire la schimbarea locuinței, sau reședinței;

– să se prezinte de îndată la organul de urmărire penală ori de câte ori

– să nu ia legătura direct sau indirect cu persoanele vătămate și martorii din cauză;

Riscă să fie arestat preventiv dacă nu respectă măsurile impuse

Mai mult, acestuia i s-a transmis că cazul în care vor fi încălcate obligațiile menționate, se va propune luarea măsura arestării preventive, urmând a fi sesizată instanța de judecată în acest sens.

Sorin Susanu a fost detașat la conducerea Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Galați, care cuprinde şi litoralul, în luna aprilie, timp de două luni, la ordinul lui Horia Constantinescu, Președintele ANPC.

El este cunoscut pentru războaiele declarate restaurantelor și teraselor din Timișoara şi Brașov. Potrivit presei locale, el s-a remarcat nu doar prin contrele cu fostul primar al Brașovului, George Scripcaru, ci și cu fostul edil al Timișoarei.

În septembrie 2020, Sorin Claudiu Susanu a candidat la Primăria Brașov din partea PRO România, însă a pierdut alegerile.

[email protected] Toma Enescu are o pasiune pentru presă, poezie și politică. Îi place să fie informat și este mereu la curent cu ce se întâmplă în spațiul ... vezi toate articolele
Parteneri