NEWS

Facebook testează un newsfeed cu mai puţină politică în peste 80 de ţări

Facebook testează un newsfeed cu mai puţină politică în peste 80 de ţări

Facebook își continuă demersul de eliminare a conținutului politic din News Feed. Compania testează limitarea conținutului politic în peste 75 de țări, a anunțat Facebook într-o actualizare.

Compania a introdus deja o versiune a News Feed-ului actualizat în Statele Unite, precum și în Costa Rica, Suedia, Spania, Irlanda, Canada, Brazilia și Indonezia.

Cea mai recentă actualizare marchează o extindere semnificativă a efortului și aduce numărul total de țări implicate la peste 80. Facebook nu a precizat ultimele țări care s-au alăturat testului, dar un purtător de cuvânt a confirmat că aceștia prezintă modificările fluxului de știri. către „un mic procent de oameni” din fiecare țară.

Purtătorul de cuvânt Facebook a adăugat că țările cu alegeri viitoare și cele „cu risc mai mare de conflict” nu sunt incluse în teste.

Mark Zuckerberg a anunțat pentru prima dată planurile de a limita conținutul politic în News Feed în ianuarie, la doar câteva săptămâni după scandalul izbucnit în presă vis a vis de influența platformei în acest domeniu.

„Oamenii nu vor ca politica și lupta să preia experiența lor”, a spus el la acea vreme.

În același timp, compania a recunoscut că modificările ar putea afecta editorii.

„Pe măsură ce vom obține mai multe informații din aceste teste, vom împărtăși actualizări despre ceea ce învățăm și vom continua să facem modificări în consecință”, a scris Facebook într-o postare de blog actualizată.